Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ Η ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ !!!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ.Ε.Η Α.Η.Σ ΛΑΥΡΙΟΥ 
ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 
ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ !!!

Όπως σε όλα τα σοβαρά νομοσχέδια έτσι και τώρα ετοιμάζονται να πουλήσουν την ΔΕΗ με νόμο που θα περάσει στα θερινά τμήματα της Βουλής σε φλόμωσαν σε ένα παραμύθι περί υγιούς ανταγωνισμού περί φτηνής κιλοβατώρας με το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αρχικά και στην συνέχεια με την πώληση των δικτύων και μονάδων της ΔΕΗ , στην ουσία όμως έχουμε να κάνουμε με μεταβίβαση -ενθυλάκωση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες , χωρίς κανένα όφελος προς τους καταναλωτές !!!!!
Φίλε καταναλωτή υπάρχει και μια άλλη ορολογία, που εσκεμμένα εδώ και χρόνια, ξεχνάνε να στην αναφέρουν και λέγεται αθέμιτος ανταγωνισμός…

Καλό το παραμύθι περί υγιούς ανταγωνισμού αλλά μόνο για αφελείς και αφελείς στη σημερινή κοινωνία δεν υπάρχουν, όλοι βλέπουν την αλήθεια και το ρόλο που παίζουν … Το παραμύθι έχει το δράκο του… διαπραγματευτάδες που βγήκανε να διαλαλήσουν την πραμάτεια τους, μόνο που το εμπόρευμα… που ξεπουλάνε είναι του Ελληνικού Λαού και αυτός ο ιστορικά… υπερήφανος λαός, δεν τους όρισε ούτε διαπραγματευτάδες και ούτε τους έβαλε κεχαγιάδες στο σβέρκο του… Αυτοδιαφημιζόνται ως Λαϊκή Κυβέρνηση ενώ στην ουσία είναι Κυβέρνηση Λαϊκής αγοράς(!!!) που ξεπουλάει κάθε Δημόσια Περιουσία σαν να ήταν πατάτες και μπρόκολο….σφετεριστές του Ελληνικού πλούτου που βγάζουν στο σφυρί περιουσία που δεν τους ανήκει χωρίς να υπολογίζουν ούτε καν την άξια της, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα που τους στηρίζουν…
Φίλε καταναλωτή δεν βγαίνουμε με μια επιστολή απλά να καταγγείλουμε , βγαίνουμε να σε ενημερώσουμε να μάθεις τι παιχνίδια έχουν στήσει σε βάρος της ΔΕΗ σε βάρος του καταναλωτή …..Δεν βγήκαμε να διαμαρτυρηθούμε φοβούμενοι μην χάσουμε τις δουλείες μας βγήκαμε να φωνάξουμε τέλος!!!!!!!! Αυτοί που πουλάνε την ΔΕΗ είναι οι ίδιοι που πουλάνε παραλίες νησιά ,νερό που εκποιούν κάθε δημόσια περιουσία είναι αυτοί που κατάσχουν το σπίτι σου με σκοπό την εκποίηση του .
Εύλογα λοιπόν ρωτάμε :

Ø Τα ΑΔΙΕ ( αποδεικτικά διαθεσιμότητας ισχύος ) είναι μια ρύθμιση της ΡΑΕ όπου οι μονάδες του ιδιώτη πληρώνονται παχυλά χωρίς να παράγουν ρεύμα απλά δηλώνουν ότι είναι διαθέσιμες και μάλιστα πρόσφατα διπλασίασαν την τιμή τους με απόφαση της ΡΑΕ ( ρυθμιστικής αρχής ενέργειας ) φουσκώνουν τους ήδη φορτωμένους λογαριασμούς σε βάρος του καταναλωτή .
Ø Η απόφαση των κκ Θωμαδάκη & Κουτζούκου, με την οποία χαρίζουν 109 εκατομμύρια ευρώ στον όμιλο Μυτιληναίου εις βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών, θεωρείται υγιής ανταγωνισμός;;;
Ø Ποιος επέτρεψε σε μια χούφτα αεριτζήδες ( HELLASPOWER – ENERGA ) χωρίς να βάλουν μια , χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας , χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως ρίσκο και χωρίς η ΔΕΗ να μπορεί να τους ανταγωνιστεί να φάνε 250.000.000 € από λογαριασμούς και χαράτσια που πλήρωσαν οι καταναλωτές και τελικά να αθωωθούν στην δίκη με δικηγόρο υπεράσπισης τον σημερινό υπουργό κ. Βορίδη ;
Ø Τα εκατομμύρια δις € που πληρώνεις εσύ ο καταναλωτής μέσω του πρώην τέλους ΑΠΕ ( ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ) νυν ΕΤΜΕΑΡ , για να έχουν εγγυημένες τιμές οι 15.000 ιδιώτες κάτοχοι φωτοβολταικων και αιολικών πάρκων κι αυτά υγιείς ανταγωνισμός είναι
Ø Τα € δις που κονομάνε καθημερινά και μάλιστα καθήμενοι σταυροπόδι οι ιδιώτες των μονάδων παραγωγής ρεύματος μέσω της αλχημείας των Α.Δ.Ι της Ο.Τ.Σ (είναι η τιμή της τελευταίας μονάδας που μπαίνει στο σύστημα και με την οποία καλύπτεται όλη η ζήτηση και που με αυτή την τιμή πληρώνονται όλοι όσοι έχουν προηγηθεί με χαμηλότερες προσφορές)
και του ΜΑΜΚ ( μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους ) κι αυτό υγιείς ανταγωνισμός είναι ;;
Για να είμαστε κατανοητοί όμως σε σένα φίλε καταναλωτή κάνουμε μια παρένθεση να σε ενημερώσουμε τι ακριβώς είναι το ΜΑΜΚ για τα ΑΔΙΕ έχουμε ήδη αναφερθεί
Τι είναι λοιπόν ο μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους;O μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους έχει θεσπιστεί το 2006 στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, προς ενίσχυση των ιδιωτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ως αντάλλαγμα στην αδυναμία ανταγωνισμού του φθηνού καυσίμου, του λιγνίτη, πού διαθέτει μόνο η ΔΕΗ.(βέβαια λιγνιτικά κοιτάσματα υπάρχουν, ας πληρώσουν οι ιδιώτες απαλλοτριώσεις να δημιουργήσουν ορυχεία, και σταθμούς, και φυσικά να δημιουργήσουν και δίκτυα ηλεκτροδότησης!)Με λίγα λόγια εξασφαλίζει, τις ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου, ότι θα λειτουργούν τις περισσότερες ώρες του χρόνου, ανεξάρτητα από τις ενεργειακές ανάγκες πού υπάρχουν στην χώρα και το κόστος καυσίμου, και θα αμείβονται με 5% επιπλέον, το έτος 2010 το ποσοστό μέχρι και σήμερα έχει μετατραπεί σε 10%,με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, και αντίστοιχη αρνητική επίπτωση στην ρευστότητα της ΔΕΗ, και ο αποδέκτης φυσικά δεν είναι άλλος από τον Έλληνα καταναλωτή.
Φίλε καταναλωτή είναι προφανές ότι τέτοιες ρυθμίσεις, διαστρεβλώνουν τούς κανόνες προσφοράς και ζήτησης, καί δεν αντικατοπτρίζουν μία υγιή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Και βέβαια σε όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!
Για το έτος 2010 το κόστος ήταν 29 εκατομμύρια ευρώ
Για το έτος 2011 το κόστος ήταν 131 εκατομμύρια ευρώ.
Για το έτος 2012 το κόστος ήταν 270 εκατομμύρια ευρώ.
Και για το 2013 εκτιμάται ότι έφτασε τα 415 εκατομμύρια ευρώ!
Όταν η ανεργία και η φτώχεια, καλπάζει στην χώρα μας, κάποιοι ζημιώνουν τις επιχειρήσεις του Ελληνικού λαού με ανήθικους νόμους!
Ας παρατηρήσουμε όμως και το τι γίνεται παγκόσμια και ιδιαίτερα σε χώρες που έχουν οικονομική κρίση όπως η Ελλάδα όλες οι εταιρίες προχωράνε σε συγχωνεύσεις βασική αρχή του καπιταλιστικού συστήματος ώστε η μια να στηρίξει την άλλη …..κι εδώ όμως πρωτοπορεί η Ελλάδα αντί για συγχωνεύσεις προχωρεί σε διασπάσεις και όχι μόνο σε απλές διασπάσεις ,κάθε κομμάτι αφού το διασπάσει προσπαθεί να το βιάσει να το εκφυλίσει ώστε να αγοραστεί έναντι γυαλιστερών χανδρών από τους «φίλους» Ευρωπαίους στους ιθαγενείς Έλληνες Hεξαγγελθείσα πώληση ( ξεπούλημα ) ενός τμήματος της ΔΕΗ ( δημιουργία μικρής ΔΕΗ με λιγνιτικά εργοστάσια , ορυχεία, εργοστάσια Φυσικού Αερίου , Υδροηλεκτρικά εργοστάσια , πελάτες )
Έχει καμιά σχέση με επένδυση ;;; ΟΧΙ
Θα δημιουργηθεί έστω μια θέση εργασίας ;;; ΟΧΙ
Θα βοηθήσει την ανάπτυξη του τόπου ;; ΟΧΙ
Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία ;;; ΟΧΙ\
Άρα με τι έχει να κάνει η απόφαση αφού δεν έχει να κάνει με την κατασκευή κάτι καινούργιου κάτι νέου . Με λίγα λόγια έχουμε απλά να κάνουμε με την εκχώρηση –παραχώρηση-δωρεά-ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Εάν κάποιος μας αποδείξει ότι διαλύοντας και ιδιωτικοποιώντας τη ΔΕΗ αύριο το πρωί οι καταναλωτές θα έχουν φθηνότερη kWh εμείς θα συμφωνήσουμε να διαλυθεί και να ιδιωτικοποιηθεί από απόψε.
Όμως κάτι τέτοιο σύμφωνα και με την διεθνή εμπειρία δεν μπορεί να γίνει με τίποτα.
Η ΔΕΗ (ως κρατική εταιρία) μπορεί να κινητοποιηθεί με στόχο το δημόσιο συμφέρον και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή.
Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΤΕ
Γιατί ο θεός του ιδιώτη (το κίνητρό του) είναι μόνο το ΚΕΡΔΟΣ. Και επειδή δε μας αρέσει να μιλάμε αόριστα, σας λέμε ότι όπου μπήκε ο ιδιώτης είχαμε τεράστιες αυξήσεις των οικιακών τιμολογίων.
Συγκεκριμένα,
Νορβηγία 89%, Τσεχία 84%, Σουηδία 71%, Ουγγαρία 64%, Δανία 64%, Ολλανδία 49%, Φιλανδία 36%, Πολωνία 33%.
Και για όποιον πιθανά αμφισβητεί τα στοιχεία αυτά πρέπει να σας πούμε ότι τα έχουμε πάρει από δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» στις 7 Ιανουαρίου του 2008 με τίτλο«Από το 2000 που άνοιξε η αγορά σε ελάχιστες χώρες ωφελήθηκαν οι καταναλωτές. Η απελευθέρωση ακρίβυνε το ρεύμα».
Έκτοτε τα τιμολόγια ακρίβυναν ακόμα πιο πολύ.
Στην Ελλάδα όμως παρά τις μεγάλες αυξήσεις των τελευταίων ετών, οι οποίες έγιναν για χατίρι των ιδιωτών (θα σας θυμίσουμε τη δήλωση του κ. Νεράτζη στη Βουλή που χαρακτηριστικά είχε πει ότι «πρέπει να σηκώσουμε την κουρτίνα των τιμολογίων για να περάσουν από κάτω οι ιδιώτες») τα τιμολόγια χάρη στο λιγνίτη, το εθνικό μας καύσιμο, στη συμβολή του ασφαλιστικού μας αλλά και στο γεγονός ότι η ΔΕΗ ανήκει στο Δημόσιο, προς δυσαρέσκεια των ιδιωτών εξακολουθούν να είναι από τα φθηνότερα στην Ευρώπη.
Πιο συγκεκριμένα στο οικιακό τιμολόγιο είμαστε οι τρίτοι πιο φθηνοί στην Ευρώπη των 27.
Για εμάς, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο θα πρέπει να είναι πάντα σε προσιτές τιμές ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει και ο πιο φτωχός καταναλωτής.
Ήδη, εδώ και τρία χρόνια, με τα οικονομικά μέτρα της ΤΡΟΪΚΑΣ και των κυβερνήσεων που πέρασαν και εκεί που πήγαν την τιμή της kWh εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών σκανδάλων, σε βάρος της Επιχείρησης και κυρίως των φόρων και των χρεώσεων υπέρ τρίτων,δεκάδες χιλιάδες φτωχοί συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του αγαθού και υποχρεώνονται να ζουν στο σκοτάδι.
Και ειλικρινά θα θέλαμε να ρωτήσουμε όλους αυτούς που σχεδιάζουν να πουλήσουν τη ΔΕΗ στους ιδιώτες, αυτοί θα μπορούσαν να ζήσουν έστω και ένα λεπτό χωρίς ρεύμα;
ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Για εμάς ο ηλεκτρισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό με πολλές παραμέτρους, κοινωνική, αναπτυξιακή, εθνική, είναι ένα ευαίσθητο προϊόν και δεν πρέπει να προσφέρεται για κερδοσκοπία.
Όσο η παραγωγή του ρεύματος είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ (χωρίς ιδιώτες) το κράτος έχει τη δυνατότητα ακόμα και επί ζημία να παρέχει το ρεύμα σε χαμηλές τιμές.
Όταν στα κοινωνικά αγαθά υπεισέρχεται η λογική του κέρδους, τότε είναι μοιραίο ότι το κέρδος αυτό κάποιος θα κληθεί να το πληρώσει. Αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον καταναλωτή.
Για αυτό λοιπόν αντιδρούμε στην περαιτέρω μετοχοποίηση.Αντιδρούμε γιατί θέλουμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους καταναλωτές.
Επιπρόσθετα πέρα από τον κύριο λόγο της διαφωνίας μας, που όπως αναφέραμε είναι για να μην ακριβύνει η τιμή του ρεύματος, υπάρχουν και μια σειρά άλλοι λόγοι που διαφωνούμε με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του δικτύου μεταφοράς και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού την απρόσκοπτη τροφοδότηση των καταναλωτών, την ανάπτυξη του τόπου και ειδικότερα με την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας.
Φίλε καταναλωτή είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή η Δημόσια ΔΕΗ να έχει μια σειρά ανταγωνιστές απέναντι της και άλλο εντελώς άλλο να τους δωρίσουν τη ΔΕΗ και μόνοι ελεύθεροι και ανενόχλητοι να κάνουν ότι θέλουν και το κράτος ανήμπορο σαν απλός θεατής να παρακολουθεί το γδάρσιμο των καταναλωτών
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕ - ΔΙΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Γ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - Ι.ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα