Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Μήνυμα προς Βενιζέλο: Δεν αποφασίζεις μόνος σου, θέλουμε συνέδριο ΠΑΣΟΚ


Το ένα μετά το άλλο τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, διαμηνύοντας ότι επιθυμούν συνέδριο για το Κίνημα, δεν είναι ευχαριστημένα με το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, δείχνοντας ξεκάθαρη πρόθεση να «φρενάρουν» τις πρωτοβουλίες προέδρου του Κινήματος για την Κεντροαριστερά μέσω… «Ελιάς».
«Κανένας από μόνος του δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει για την τύχη ενός ιστορικού κόμματος» διαμηνύει με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Κώστας Σκανδαλίδης σχολιάζοντας την εξαγγελία Βενιζέλου για ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο. Ο κ. Σκανδαλίδης, ζητά να μπει οριστικό τέλος στον «ιστορικό συμβιβασμό με τη Δεξιά» στις επερχόμενες εκλογές και να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου, «συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ».Παράλληλα, ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, με άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα τονίζει ότι «η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και κατά μείζονα λόγο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτύχει μόνο με όρους συμμετοχής της βάσης και όχι με όρους κορυφής ή συμφωνίας αξιωματούχων μέσω επικοινωνιακής επιβολής τους στη δημόσια ζωή. Αυτό προϋποθέτει πάνω απ’ όλα αξιόπιστη σχέση της ηγεσίας με τη βάση που στηρίζεται στην αλήθεια και μόνο».

Ο κ. Ρέππας σημειώνει ότι «η θριαμβολογία της ηγετικής ομάδας θα μου ήταν κατανοητή, μόνο για την αντοχή του ΠΑΣΟΚ εφόσον δήλωνε ταυτοχρόνως πως έλαβε το μήνυμα και σχεδιάζει ριζική αλλαγή πλεύσης. Αντιθέτως, με δηλώσεις της μας παραπέμπει στην ιστορία του Χότζα και στον τρόπο που έκανε την καλύβα να φαίνεται ευρύχωρη. Αν έπρεπε να κοιτά κάπου η ηγετική ομάδα, δεν είναι το κάτω των δημοσκοπήσεων αλλά το πάνω των εκλογικών αναμετρήσεων του παρελθόντος». Προσθέτει στη συνέχεια ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλει στο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αμέσως σε ένα ιδρυτικό συνέδριο παράταξης. Το συνέδριο αυτό θα είναι ανοικτό και αντιπροσωπευτικό με τις εγγυήσεις μιας κοινά αποδεκτής οργανωτικής επιτροπής».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να συγκροτηθεί Συνέδριο για όποιας μορφής νέο κομματικό φορέα αν δεν προηγηθεί Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ως αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο θα αποφασίσει για τον εαυτό του. Δε νοείται η παράκαμψη του ΠΑΣΟΚ, της ιστορίας και της παρακαταθήκης του ώστε να ιδιοποιηθούν τον πολιτικό χώρο σχήματα και παράγοντες που θεωρούν ότι η παράταξη τους ανήκει. Διαφορετικά, η ρήξη είναι αναπόφευκτη και οριστική. Η χώρα έχει ανάγκη από έναν φορέα της σύγχρονης σοσιαλιστικής Αριστεράς και σ’ αυτό καταλύτης μπορεί να είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ, των Αρχών του και της βάσης του».

Aπό την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής άμυνας, Φώφη Γεννηματά, που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να «βλέπει» προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στην Real News ότι δεν συμβιβάζεται με το 8% της «Ελιάς», επαναλαμβάνοντας ότι το ποσοστό αυτό προέκυψε από το «DNA του ΠΑΣΟΚ». «Τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εμάς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα τα αποφασίσει κανένας μόνος του ούτε και κανένας άλλος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε στέλνοντας μήνυμα προς την Χαριλάου Τρικούπη.

Την θέση του υπέρ ενός συνεδρίου για το ΠΑΣΟΚ τάσσεται ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος ούτε θέλει να ακούει για «Ελιά». «Το ποσοστό (σ.σ. 8%) δεν ειναι Ελιά... είναι ΠΑΣΟΚ. Η αλλαγή στρατηγικής, που έβαλε προμετωπίδα το ΠΑΣΟΚ ενεργοποίησε τα συναισθηματικά δημοκρατικά αντανακλαστικά των ανθρώπων μας, αν ήταν μονο το ΠΑΣΟΚ, με συμπαράταξη, θα έπαιρνε μεγαλύτερο ποσοστό» είπε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας:

Ο κ. Καρχιμάκης συνέχισε λέγοντας «εξαγγέλθηκε ενα συνέδριο. Τι συνέδριο είναι αυτό της Ελιάς η του ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται συνέδριο αλλαγής πολιτικης, χρειάζεται συνέδριοοδικού αριστερού χάρτη, με ρεαλιστικές αντί συστημικές πρωτοβουλίες, που θα δίνουν άμεσα ελπίδα και αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να ειναι συνέδριο διοικητικών συγκολησεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, σε συνέντευξή του στο «Καρφί» τόνισε ότι «απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και δεν θα λειτουργήσει ως κομπάρσος».

Αναμένονται τα νέα επεισόδια στο πολιτικό σίριαλ της Κεντροαριστεράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα