Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926
……………………………………………………………
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΣΩΤ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ


Η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σας προσκαλούν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήριου Βασιλακόπουλου, αείμνηστου Προέδρου του Συλλόγου, καθώς και στον εορτασμό της εορτής της Παναγίας της Βλαχέρνας. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στο Πάρκο της Βλαχέρνας την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, στις 10.30 π.μ. μετά το τέλος της θείας λειτουργίας.
Ο Σωτήριος Βασιλακόπουλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπροόδων το 1926. Εκλέχτηκε πρώτη φορά Πρόεδρος το Φεβρουάριο του 1931 και από τότε και μέχρι το θάνατό του στις 9/1/1972 εκλεγόταν συνεχώς. Η αγάπη και η προσφορά του για τα Φιλιατρά και ιδιαίτερα για το Σύλλογο Φιλοπροόδων ήταν το πάθος και ο σκοπός της ζωής του. Για σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια υπηρέτησε συλλόγους που σκοπό τους είχαν την πρόοδο των Φιλιατρών. Επί των ημερών του ο Σύλλογος Φιλοπροόδων αναδείχθηκε σε «δεύτερο Δήμο». Συνέδεσε την παρουσία του με τη φιλαρμονική, τη δημιουργία του Πάρκου και πάρα πολλές και σημαντικές δραστηριότητες. Για το Σύλλογο Φιλοπροόδων και γενικότερα για τα Φιλιατρά αποτελεί το πρότυπο και το σημείο αναφοράς της προσφοράς, της αγάπης στην πόλη, της δημιουργικότητας και της αποτελεσματικότητας. Ένας ακούραστος εργάτης στο κοινό καλό. Στο Πάρκο της Βλαχέρνας η μαρμάρινη στήλη η οποία τον απεικόνιζε έπεσε θύμα βανδαλισμού και καταστράφηκε πριν δεκατέσσερις μήνες. Χάρη στην ευγενική προσφορά ενός φίλου του Συλλόγου, ο οποίος επιθυμεί να μείνει ανώνυμος, από τις αρχές Ιουλίου θα υπάρχει στο Πάρκο η προτομή του. Καλούμε τους Φιλιατρινούς να τιμήσουν με την παρουσία του αυτόν τον ευεργέτη της πόλης. 


Το πρόγραμμα  του εορτασμού της Παναγίας της Βλαχέρνας και των αποκαλυπτηρίων έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 1  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014:
Ώρα  7.30  μ.μ. :  Μέγας  Αρχιερατικός Πανηγυρικός  Εσπερινός  μετ` αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος  χοροστατούντος  του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Τριφυλίας  και  Ολυμπίας  κ.κ.  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
‘Ωρα  8.45  μ.μ.:  Λιτάνευση της Ιεράς  Εικόνος  της  Παναγίας

‘Ωρα 9.45 μ.μ.,: Εμφάνιση της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων


ΤΕΤΑΡΤΗ  2  ΙΟΥΛΙΟΥ   2014:
Ώρα  7.30  π.μ.:    Όρθρος
Ώρα  8.30  π.μ.:  Πανηγυρική  Αρχιερατική  Θεία  Λειτουργία
Ώρα 10.30 π.μ. Αποκαλυπτήρια της προτομής του Σωτήριου Βασιλακόπουλου.



Εκ μέρους του  Διοικητικού  Συμβουλίου
Η Πρόεδρος
Παντελάκη Παρασκευή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα