Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ = ΣΥΝΟΛΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;
Καμία λίστα δεν θα μπορούσε να είναι πιο αφηγηματική για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης από την Λίστα Προβόπουλου !!!
Ο πρώην επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, εκ της θέσεώς του, γνώριζε τον μυστικό  Κώδικα Ντα Βίντσι της εγχώριας διαφθοράς και διαπλοκής κι αυτός δεν είναι άλλος από τηνλίστα με τις χρεοκοπημένες επιχειρήσεις οι οποίες ζούσαν χάρη στα θαλασσοδάνεια που εκβίαζαν, με πολιτική παρέμβαση, από τις τράπεζες.
Η ελληνική χρεοκοπία είναι, πέρα και πάνω από αντικείμενο κοινωνιολογικής προσέγγισης, μαθηματικά.
Το άθροισμα των θαλασσοδανείων των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων στην διάρκεια της μεταπολίτευσης καθώς και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από το πελατειακό κράτος και τους προμηθευτές του μας οδηγεί κατευθείαν στο ελληνικό χρέος.
Λέγεται ότι ένας από τους λόγους που δεν ανανεώθηκε η θητεία Προβόπουλου ήταν η εκδήλωση της δυσφορίας του για τον δανεισμό γνωστής τουριστικής επιχείρησης.
Η «Λίστα Προβόπουλου» περιέχει χιλιάδες επιχειρήσεις (και επιχερηματίες) οι οποίες αντί να βάλουν λουκέτο χρησιμοποιούσαν πολιτικό μέσο για να έχουν πρόσβαση σε νέο δανεισμό.
Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό της μεταπολίτευσης.
Τα θαλασσοδάνεια με την έγκριση των υπουργών, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και των πρωθυπουργών-ειδικά στα ΜΜΕ.
Θυμάσθε άλλωστε τον δημόσιο καυγά Ψυχάρη-Παπανδρέου για το μη δάνειο της Εθνικής στον ΔΟΛ.

Μπορούσε ο κ. Προβόπουλος εκ της θέσεώς του να εμποδίσει τέτοιου είδους δάνεια. Η απάντηση είναι όχι.
Η μόνο δυνατότητα που είχε η Τράπεζα της Ελλάδας είναι να βαθμολογεί με χαμηλό βαθμό τις τράπεζες που αψηφούσαν το ρίσκο και ανανέωναν τα θαλασσοδάνεια που τελικά έγιναν τσουνάμι και μας έπνιξαν.
Πολλά από τα ονόματα των επιχειρηματιών που βρίσκονται πίσω από επιχειρήσεις που έχουν λάβει θαλασσοδάνεια με πολιτική παρέμβαση να ξέρετε ότι φιγουράγουν σε λίστες τύπου Λαγκάρντ.
Οι τύποι έκαναν τα θαλασσοδάνεια καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού και τώρα καλείσαι εσύ να πληρώσεις την νοσηρή διαπλοκή κυβερνώντων-επιχειρηματιών-τραπεζών.
Σε περίπτωση που αποκαλυφθεί το ύψος των συγκεκριμένων θαλασσοδανείων για όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης, θα καταλάβει και η τελευταία πρωινατζού γιατί χρεοκοπήσαμε.
Εάν η «Λίστα Προβόπουλου» διέρρεε οι κραδασμοί που θα προκαλούσε στο εσωτερικό της χώρας θα έκαναν την λίστα Λαγκάρντ να μοιάζει με την Λίμνη των Κύκνων.
Το ένοχο μυστικό της «Λίστας Προβόπουλου» θα περάσει στην συνέχεια στα χέρια του Γιάννη Στουρνάρα.
Κι εδώ μπαίνει το ζήτημα εάν οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουμε τίνος κρατικοδίαιτου επιχειρηματία τα κερατιάτικα πληρώνουμε.
Πάντως εκεί στην Τράπεζα της Ελλάδας δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι με ένα τόσο μεγάλο μυστικό στην κατοχή τους.
Εάν σκεφτόντουσαν ότι ένας Τζούλιαν Ασάνζ ήταν αρκετός να βάλει, με τα wikileaks, φωτιά στον πλανήτη θα έπρεπε να τους λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα ότι η συγκεκριμένη λίστα θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας.
Η ουσία πάντως είναι ότι ο κ. Προβόπουλος υπήρξε κάτοχος ενός μυστικού πολλών δις ευρώ…
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο   http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα