Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μηνιαία φορολόγηση σε όλα τα εισοδήματα από την "πηγή"

Η ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ...ΑΛΛΗ!! ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ........

Φόρος ιδιοκατοίκησης σε 4 εκατομμύρια φορολογουμένους
Το μέτρο αναμένεται να προκαλέσει μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών σε όσους έχουν πρόσθετα εισοδήματα από άλλες πηγές.

Δημοσίευση: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ 
Απευθείας από μισθούς και συντάξεις θα παρακρατείται από νέο έτος το σύνολο της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης, όπως συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, με στόχο τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι φόροι εισοδήματος θα παρακρατούνται κάθε μήνα από το μισθό και τη σύνταξη.
Το μέτρο αναμένεται να προκαλέσει μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών σε όσους έχουν πρόσθετα εισοδήματα από άλλες πηγές πέραν της μισθωτής εργασίας ή της συντάξεις, όπως ενοίκια, δεύτερη δουλεία ή έσοδα από αγροτική εκμετάλλευση.

Οι όποιες μεταβολές εισοδημάτων, όπως π.χ η ενοικίαση ενός ακινήτου ή η παύση ενοικίασης ακινήτου, θα δηλώνονται στην γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου με τη σειρά της να ενημερώνει σχετικά τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στο αρχικό σχέδιο προβλέπεται ότι αν ο φορολογούμενος παραλείψει να δηλώσει εισοδήματα ώστε να μειώσει πλασματικά τη μηνιαία παρακράτηση φόρου, θα έχει ποινή 3% στο φόρο του.
Αν αντιθέτως διαπιστωθεί ότι παρακρατήθηκε υψηλότερος φόρος του πραγματικά αναλογούντος, τότε η γγ. Δημοσίων Εσόδων θα επιστρέφει τον έξτρα φόρο προσαυξημένο κατά 1%.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα