Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι εμφυλιακές ονειρώξεις του Τάκη Μπαλτάκου..

baltakos_13042014.jpg
 Από την ημέρα της αποπομπής του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης δεν είχε μιλήσει και το έπραξε τώρα. Ο Τάκης Μπαλτάκος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» λύνει τη σιωπή του και αναφέρεται στις πρόσφατες ευρωεκλογές, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. [iefimerida]
Για τη Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως πρέπει να κάνει εκλογικό «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%. Συγκεκριμένα δηλώνει:

«Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου της Κεντροδεξιάς είναι ανοιχτή η πόρτα και για τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ πρέπει να πάει σε εκλογές ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Γιατί; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».
Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης εκφράζεται με άκρως ειρωνικό τρόπο για την Αριστερά, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ επικαλείται ήρωες της Πηνελόπης Δέλτα για να τονίσει ότι δεν έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

Ιστορική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μπαλτάκος χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες. «Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ ΤΟ 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα».

Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης μάλιστα προέβλεψε οξύτατη κρίση και φαρμακερή διχόνοια στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, ενώ τόνισε πως αν τελικά τα καταφέρουν θα πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη.

Ο πρώην γγ της κυβέρνησης επισημαίνει ότι δεν τον ξάφνιασε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.

Σημείωσε δε, ότι η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει «αν απαλλαγεί από το σφιχταγκάλισμα με τη Μέρκελ και τον Ράιχενμπαχ».

Ο Στουρνάρας και η εκκλησία

Όσον αφορά τα σενάρια αποχώρησης του Γ. Στουρνάρα από την κυβέρνηση, ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης υποστηρίζει πως ο υπουργός εργάστηκε σκληρά για τους Έλληνες αλλά δεν άκουσε την αγωνία τους.

Για την εκκλησία δήλωσε πως είναι το θεμέλιο του έθνους. «Στην ορθόδοξη Ανατολή [...] έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της βυζαντινής μας παράδοσης», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας».

Ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με τον Α. Σαμαρά είπε είναι προσωπικό δεδομένο και δεν απαντά.

Epikairo: Αυτός ο άνθρωπος ήταν το ακροδεξιό χέρι του Αντώνη Σαμαρά. Αυτός ο άνθρωπος θα εξακολοθούσε να είναι γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, αν δεν είχε βγει το επίμαχο βίντεο με τον Κασιδιάρη. Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός ζει με εμφυλιακές ονειρώξεις, ζυμώθηκε απ' αυτές, όπως και ο πολιτικός πατέρας του πρωθυπουργού Ευάγγελου Αβέρωφ.

Αλήθεια σε τι διαφέρει η ρητορική Μπαλτάκου από το διάσημο βιβλίο του Αβέρωφ "Φωτιά και Τσεκούρι". Επειδή όμως στη ΝΔ υπάρχει ήδη το τσεκούρι (βλέπε Βορίδης), ο Μπαλτάκος έχει αναλάβει την αναζωπύρωση των εμφυλιακών παθών, τα οποία ειδικά μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 φαίνονταν να έχουν μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. 

Τι μας λέει ο Μπαλτάκος επί της ουσίας; Ότι φαντασιώνεται νέα "Δεκεμβριανά", ότι φαντάζεται τον Τσίπρα ως Σιάντο και τον ΣΥΡΙΖΑ ως ΕΑΜ με τον οποίο θα συγκρουστεί στους δρόμους της Αθήνας; Μήπως ο Μπαλτάκος είχε ονειρευτεί ότι τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. θα καθάριζαν την Αθήνα από την Αριστερά που θα ήθελε να πάρει την εξουσία; Απίστευτα πράγματα από έναν άνθρωπο που μέχρι πρότινος ασκούσε δημόσιο αξίωμα και μάλιστα στην καρδιά της κυβέρνησης. Και ας μην θεωρεί ο Σαμαράς ότι εμείς οι υπόλοιποι χάφτουμε την "κεντρώα στροφή", που μπορεί και Λοβέρδοι να επιστρατευθούν προκειμένου να φορέσουν την προβιά προβάτου στον λύκο.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Μπαλτάκος ήταν το Νο. 2 της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Βενιζέλος συγκυβερνούσε σε αγαστό κλίμα μ' αυτόν τον κυριλλέ χρυσαυγίτη. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Μπαλτάκος είναι σάρξ εκ της σαρκός του Σαμαρά, ο οποίος προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία θυσίασε τον στενότερό του συνεργάτη, έτσι ώστε να καμουφλαριστεί η ακροδεξιά του ταυτότητα. Και τέλος δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην εθνική συμφιλίωση και την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, την οποία κατ' ιδίαν ο Μπαλτάκος σίγουρα την χαρακτηρίζει "συμμοριτοπόλεμο". Γι αυτό και ας θυμηθούμε ότι στο ΠΑΣΟΚ θα πέσει και πάλι το βάρος συμφιλίωσης της ορατής με την αόρατη κοινωνία, όχι τπτ άλλο αλλά για να ακυρωθούν οι φαντασιώσεις του κάθε χαρτογιακά φασίστα..
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/8282-oi-emfyliakes-oneirokseis-tou-taki-baltakou?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.AyASw9SK.l89HV9EV.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα