Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Α. Ντινόπουλος: "Ε, όχι και "αθώος" ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια"

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ....... ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Στις 22 Απριλίου 2012 ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος ήταν ένας απλός βουλευτής της Ν.Δ., ενώ είχε διατελέσει και μέλος της προανακριτικής επιτροπής που είχε διερευνήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα. Κάτι παραπάνω θα ήξερε, επομένως, όταν αρθρογραφούσε εκείνη την περίοδο χρησιμοποιώντας τίτλους όπως «Ε.. όχι και “αθώος” για τα υποβρύχια ο Βενιζέλος»! Διαβάστε το άρθρο Ντινόπουλου:

"Τον Σεπτέμβριο του 2010 το σκάνδαλο ήταν γνωστό. Τεκμηριωμένο από την γερμανική δικαιοσύνη. Και τότε, ως Υπουργός Άμυνας, έφερε στην Βουλή την νέα σύμβαση με τους Γερμανούς (HDW) στους οποίους είχε προστεθεί ο Λιβανέζος Ισκαντάρ Σάφα. Η σύμβαση του Βενιζέλου αποδείχθηκε χειρότερη από την αμαρτωλή σύμβαση του Άκη. Να γιατί :

1.Έδωσε στους Γερμανούς (προφυλακισμένους ήδη στην χώρα τους) άλλο1,3 δις ευρώ.
2.Το έδωσε ενώ οι Γερμανοί είχαν ήδη εισπράξει2 ,033 δις ευρώ και δεν είχαν παραδώσει κανένα υποβρύχιο.
3.To χειρότερο :Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι εισπράττουν το νέο αυτό 1, 3 δις σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ( μέχρι το 2018) ανεξαρτήτως προόδου εργασιών.
4.Δηλαδή :Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι πληρώνονται έστω και αν κάθονται!

Τι πέτυχε ο Βενιζέλος με την νέα σύμβαση ; Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

1.Εκτός από τον «Παπανικολή» δεν έχουμε παραλάβει κανένα άλλο υποβρύχιο.
2.Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι έχουν επιπλέον εισπράξει( μετά τον Σεπτέμβριο του 2010) άλλα 412 εκατομ. ευρώ χωρίς να έχουν κάνει καμία εργασία στα υποβρύχια!
3.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοι έχουν σταματήσει κάθε εργασία στα Ναυπηγεία και επέβαλαν εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα στους 1.000 εργαζόμενους.
4.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοιεκβιάζουν ζητώντας την εφαρμογή της σύμβασης Βενιζέλου , δηλαδή να πληρώνονται κατά τακτά διαστήματα έστω και αν δεν κάνουν τίποτα (φυσικά το αρνείται η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας).
5.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοι έχουν εισπράξει με τις συμβάσεις Άκη-Βενιζέλου συνολικά 2,5 δις ευρώ , έχουν παραδώσει ένα μόνον υποβρύχιο και είναι έτοιμοι να φύγουν!

Να και κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες:

Η σύμβαση του Βενιζέλου ψηφίστηκε στην Βουλή με την μορφή νόμου ( του 3885/2010). Στην εισηγητική έκθεση προβλεπόταν η πληρωμή του 1, 3 δις
1.ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών. Αυτή η πρόβλεψη «κόπηκε» από τον Βενιζέλο.
2.Ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου χαρίστηκαν στους Γερμανούς-Λιβανέζους φόροι 10 εκατομ. ευρώ με τροπολογία σε νομοσχέδιο για την.. ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
3.Έξι μήνες πριν από την ψήφιση του νόμου οι Γερμανοί-Λιβανέζοι πήραν δάνειο 20 εκατομ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
4.Την σύμβαση του Βενιζέλου ψήφισε στην Βουλή και ο Καρατζαφέρης.

Τώρα τι σχέση έχει ο Βενιζέλος με το Άκη ; Ο Άκης παραλίγο να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος τα κατάφερε».

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα