Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Καρχιμάκης: Κάποιοι καλύπτονται από τις καθυστερήσεις στον έλεγχο των εμβασμάτων


Να ελεγχθούν τα εμβάσματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό από το 2000 και έπειτα ζητά ο Μιχάλης Καρχιμάκης με σχόλιό του στα social media επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της Κίνησης των 75 για το ζήτημα, αλλά και την... κωλυσιεργία του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης, «Όταν από 80 άτομα που έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματά τους στο εξωτερικό με αποσπασματικό έλεγχο αποκαλύπτεται φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρω, γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι αν ελεγχθούν τα 700.000 εμβάσματα των 300 δισ. ευρω που εξήχθησαν απο το 2000 μέχρι σήμερα στο εξωτερικό πόσα χρήματα θα εισέπραττε το κράτος.
Με αποτέλεσμα να μην αποτελούν τους μόνιμους εισπρακτικούς στόχους, οι φτωχοί οι αδύναμοι, οι μικρομεσαίοι κ.λ.π, αλλά και τα χρήματα αυτά να αποτελέσουν την αφετηρία της ανάπτυξης και ένα μεγάλο ανάχωμα στην κρίση μαζί με άλλες πρωτοβουλίες.
              Εδώ επιβεβαιώνεται λοιπόν οτι λεφτά υπάρχουν αλλά σε ποιες τσέπες κυκλοφορούν. Όταν λοιπόν ως Κίνηση 75 του ΠΑΣΟΚ καλούσαμε εδώ και μήνες την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία που είχε ετοιμαστεί και απο στελέχη της κίνησης των 75, έτσι ώστε με συστηματικό τροπο και όχι χαλαρά, τυχαία και χύδην, να ελεγχθούν τα εμβάσματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό απο το 2000 και μετά αποδεικνύεται ότι δικαιωνόμαστε στην επιμονή μας για τον συστηματικό γρήγορο και όχι όπως λάχει έλεγχο των εμβασμάτων που εξήχθησαν στο εξωτερικό τα τελευταία δεκατρία χρόνια.
Ανακύπτει όμως και ένα εύλογο ερώτημα ποιοί καλύπτονται άραγε απο αυτές τις καθυστερήσεις και γιατί; Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η λίστα Λαγκάρντ και η λίστα Λίχτενσταιν και οποία λίστα έχει δει το φως της δημοσιότητας όλες πέρασαν από την τράπεζα της Ελλάδος και ο νοών νοείτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα