Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Στην εισαγγελέα οι γονείς για την επικινδυνότητα των παιχνιδιών σε παιδικό σταθμό…

Στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας είναι αποφασισμένοι να φτάσουν γονείς μικρών παιδιών που πηγαίνουν στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας εξαιτίας της προκλητικής και προσβλητικής, όπως λένε, αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου του αρμόδιου - υπεύθυνου Νομικού Προσώπου του Δήμου για την επικινδυνότητα των παιχνιδιών στην «παιδική χαρά» του σχολείου στα Μυραίικα!
Οι γονείς είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι καθώς, όπως ισχυρίζονται, «και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Όρια που προ πολλών μηνών έχει ξεπεράσει ο Δήμος Τριφυλίας και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου “Φορέας Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης – Αθλητισμού”, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Καθημερινά τα παιδιά κινδυνεύουν από τα φθαρμένα και διαλυμένα παιχνίδια. Ξύλα σπασμένα, καρφιά και βίδες σκουριασμένες, με τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο. Ευτυχώς που οι δασκάλες, από μόνες τους, έβαλαν κορδέλες γύρω γύρω στο ξύλινο παιχνίδι, που έχει αναρριχητή, τσουλήθρες και τούνελ, για να μην το προσεγγίζουν τα παιδιά μας».

Οι γονείς καθημερινά ζουν με το φόβο και την ανησυχία μη συμβεί κανένα κακό. Η οργή και η αγανάκτησή τους μεγαλώνει, επειδή από τον περασμένο Οκτώβριο που θέτουν επίμονα και κατ’ επανάληψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παιδικός Σταθμός Κυπαρισσίας, εισπράττουν όλο πλαστικά χαμόγελα και ψεύτικες υποσχέσεις. Έμπρακτο ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων και την άρση της επικινδυνότητας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μικρά τους αγγελούδια, δεν έχει δείξει ο Δήμος Τριφυλίας.
«Από τον Οκτώβρη έχουμε ενημερώσει το Δήμο και τον κ. Ζαχαρία, αλλά τόσους μήνες δεν έχουν κάνει το παραμικρό. Δε νοιάζονται καθόλου. Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον. Ο κ. Ζαχαρίας μάς έλεγε ότι πρέπει να αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία, στην οποία δεν είναι αρμόδιος αυτός. Οι μήνες πέρασαν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Το χειμώνα, εντάξει, τα παιδιά μας, δεν έβγαιναν στο προαύλιο. Ήρθε το καλοκαίρι. Μέσα στο κτήριο θα μένουν να πάθουν και τίποτα από τη ζέστη; Δε φτάνει που έχει τόσα προβλήματα το κτήριο, στάζει και φεύγουν σοβάδες, δεν είχαν σίτιση και τώρα μόνο ένα υποτυπώδες μεσημεριανό σερβίρουν - πρωινό και φρούτα και λαχανικά δεν έχουν -, να μην μπορούν τα παιδιά μας να βγουν και λίγο έξω στο προαύλιο να παίξουν; Ευτυχώς που τα προσέχουν πολύ οι δασκάλες έξω και δεν έχει γίνει ατύχημα με τις σκουριασμένες πρόκες και βίδες και τις σπασμένες σανίδες του παιχνιδιού», επισημαίνουν γονείς με φανερή την οργή τους αλλά και την απόφασή τους να ζητήσουν την παρέμβαση της εισαγγελέως. «Μόνοι μας πήραμε πρωτοβουλία και φέραμε άνθρωπο - τεχνίτη να δει τι χρειάζεται για να αποκαταστήσει τις ζημιές στο παιχνίδι. Είπαμε να βάλουμε εμείς, ως γονείς, μερικά χρήματα, να βάλει και ο Δήμος, αλλά, δυστυχώς, ούτε και σε αυτό βρήκαμε ανταπόκριση. Σε αυτό το Νομικό Πρόσωπο, το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού, όπως τον λένε, υπάρχει, άραγε, μέλος κανένας γονιός παιδιού του Παιδικού Σταθμού ή είναι όλοι άσχετοι και γι’ αυτό δε νοιάζονται;», αναρωτιούνται οι γονείς και τονίζουν πως «εάν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, δε λυθεί το πρόβλημα, εμείς θα πάμε στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας και θα ζητήσουμε να κάνει τα νόμιμα κατά των υπεύθυνων. Για τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας πρόκειται. Δεν το αφήνουμε έτσι. Τέρμα τα χασκογελάκια και ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον στο Δήμο Τριφυλίας. Τώρα που κάνουνε ελέγχους παντού σε παιδικές χαρές και παιδότοπους με εντολή εισαγγελέα, δεν περνάνε μια βόλτα να δούνε και την επικινδυνότητα της παιδικής χαράς του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας;».

Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα