Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ 11ης/25.06.2014 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4250/2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά την συνεδρίασή του στις 25 Ιουνίου 2014, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη νέα μέθοδο αξιολόγησης που προάγει ο Ν. 4250/2014, ένα ακόμη μνημονιακό και αντιεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ.
   Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή  διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και “δίκαιης” χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

    Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και ενόψει μάλιστα της εκδίκασης από το ΣΤΕ σχετικής προσφυγής, αποφασίζουμε να μην εκδοθεί  απόφαση επιμερισμού ποσοστών, που αποτελεί προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής «αξιολόγησης». Προς αυτή την κατεύθυνση ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους Δήμους και ζητάμε από την ΚΕΔΕ να ενεργήσει άμεσα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την ίδια κατεύθυνση μέσω των συντεταγμένων οργάνων της.
   Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στη ΚΕΔΕ, στη ΠΕΔ, και τις οργανώσεις των εργαζομένων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα