Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Οριστικό διαζύγιο για Ποτάμι - ΚΙΝΑΛ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα, 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά.
Την απεμπλοκή του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του κόμματος στο Μέγαρο Μουσικής, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.
Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα, 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 
16 κατά και 5 λευκά.
Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων.Η κλειστή συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε επισήμως στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.
Ο κ Θεοδωράκης ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το Κίνημα Αλλαγής.Ο επικεφαλής του Ποταμιού διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «Όλοι γνωριζόμαστε εδώ μέσα. Είναι υβριστικό να λένε κάποιοι ότι θα αντικαταστήσουμε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.

Ο Γιώργος Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

Σπύρος Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O Σπύρος Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο Αρχηγός και διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι μεταρρυθμιστές για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι.

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε.

Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο ‘όχι', σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».

Ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος και ο Γιάννης Μεΐμάρογλου με κείμενό τους είχαν προτείνει την παραμονή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής, υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια). 
Πηγή:skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα