Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Βιασμός 13χρονης στην κατάληψη της οδού Αχαρνών

Η εκκένωση του «Τοσίτσειου Εκπαιδευτηρίου» επί της οδού Αχαρνών, στην οποία προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το πρωί της Πέμπτης (19/9) αποκάλυψε τη φρίκη για ένα 13χρονο κορίτσι από την Συρία.
Στο δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ, υπήρχε η φράση «…ένας υπήκοος Συρίας συνελήφθη γιατί όπως προέκυψε εκκρεμούσε σε βάρος του από 26-07-2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό,…».
Η φράση αυτή, μετά την εκκένωση του «Τοσίτσειου Εκπαιδευτηρίου» στην Αχαρνών, αποκάλυψε το δράμα μιας 13χρονης προσφυγοπούλας από την Συρία, που βιάστηκε μέσα σε αυτό το υπό κατάληψη κτήριο, ένα κτήριο στο οποίο διέμεναν 180 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους συμπατριώτες της, ολόκληρες οικογένειες με μικρά παιδιά.
Τέλη Νοέμβρη του 2018 οι γονείς της μικρούλας, με το παιδί τους στην αγκαλιά, πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας και κατήγγειλαν ότι η κόρη τους έπεσε θύμα βιασμού, αργά το προηγούμενο βράδυ μέσα στο υπό κατάληψη σχολείο στο οποίο

διέμεναν σχεδόν ένα χρόνο.
Αμέσως κινητοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, και ειδική ψυχολόγος μίλησε με την 13χρονη. Αυτή αφηγήθηκε πως ένας συμπατριώτης της την σήκωσε το βράδυ από το στρώμα που κοιμόταν, την περέσυρε σε ένα μικρό δωμάτιο που δεν χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες για ύπνο και εκεί την βίασε.
Παρά την προσπάθεια των ειδικών αξιωματικών να την κάνουν να θυμηθεί λεπτομέρειες που θα τους βοηθούσαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα της, η 13χρονη στην κατάσταση που ήταν δεν μπόρεσε να τους βοηθήσει ιδιαίτερα, σε πρώτο χρόνο.
Φυσικά η μικρή Σύρια με την οικογένεια της δεν επέστρεψαν ποτέ στην κατάληψη της οδού Αχαρνών και μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία σε δομή φιλοξενίας.
Ακολούθησαν έρευνες, συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που διήρκεσαν σχεδόν επτά μήνες και τελικά οι αξιωματικοί του Ανηλίκων κατόρθωσαν να βρουν το δράστη και στις 26 Ιουνίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.
Όμως η εκρηκτική κατάσταση που επικρατούσε στην συγκεκριμένη κατάληψη, με σχεδόν καθημερινές άγριες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, μαχαιρώματα, μέχρι και πυροβολισμούς, δεν επέτρεπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας να μπουν μέσα και να τον συλλάβουν. Προσπάθησαν πολλές φορές να τον εντοπίσουν να κινείται σε κάποιο δρόμο της περιοχής, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά, προχθές που ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να γίνει επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου, βρήκαν την ευκαιρία και κατά την ταυτοποίηση του Σύριου βιαστή στην Διεύθυνση Αλλοδαπών ενεργοποίησαν το ένταλμα σύλληψης και του πέρασαν χειροπέδες.
Έτσι ήλθε στο φως το δράμα που βίωσε το 13χρονο κορίτσι, αλλά και η οικογένεια της, μετά την τραγωδία που βίωσαν στην πατρίδα του και τον ξεριζωμό τους.
Και το χειρότερο είναι πως τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες Αστυνομικοί ερεύνησαν αρκετές ανάλογες πληροφορίες για βιασμούς ανήλικων μέσα σε καταλήψεις και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, χωρίς όμως να καταφέρουν να «ανοίξουν τα κλειδωμένα στόματα», όπως χαρακτηριστικά μας είπαν…  astinomiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα