Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκινά η παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη

Πυρετώδεις ήταν χθες οι προετοιμασίες για την παντριφυλιακή εμποροπανήγυρη του «Σταυρού» στην Κυπαρισσία, που ξεκινά σήμερα και από αύριο θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη.
Από τις προηγούμενες μέρες έχει γίνει και η κατάλληλη σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους. 
Οι περισσότερες παράγκες με διάφορα είδη ήταν έτοιμες και σήμερα αναμένεται να ρευματοδοτηθεί ο χώρος και οι εγκαταστάσεις, μετά και τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με μοναδικό θέμα το πανηγύρι.
Από το Δήμο, αιρετοί και εργαζόμενοι καταβάλλουν προσπάθειες ώστε ο χώρος να είναι καθαρός για την υποδοχή εμπόρων και, βεβαίως, επισκεπτών.Το Λούνα – Παρκ, για τους μικρούς και μεγαλύτερους επισκέπτες του πανηγυριού, αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα με πολλά παιχνίδια!
Το δε πανηγύρι εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», που είναι και το επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών, κοντά στην παραλία της Κυπαρισσίας.
Για μια ακόμη χρονιά οι παράγκες με ψησταριές είναι στη θέση που χωροθετήθηκε από το 2017, προς την έξοδο που πανηγυριού προς τα Φιλιατρά, στο τετράγωνο με τη “χλωρακιά”, κάτω από την πλατεία Απόδημου Ελληνισμού.
Η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τιμάται το Σάββατο, οπότε και αναμένονται στην πόλη χιλιάδες επισκέπτες.
Του Ηλία Γιαννόπουλου, tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα