Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωσε τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου ο Νίκας

Τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ακολοθούν τα ονόματα: 
Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης Οικονομίας: Βασίλης Καπέλιος
Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών: Χάρης Βυτινιώτης
Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος: Ανδρέας Τσουκαλάς
Αντιπεριφερειάρχης Υγείας: Δημήτρης Σχοινοχωρίτης
Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού: Νίκων Τζινιέρης
Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας - Πολιτισμού: Αθηνά Κόρκα

οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου

είναι:
- Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος (δικηγόρος).
- Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος (πρώην αντιδήμαρχος Τρίπολης, πολιτικός μηχανικός).
- Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής (γιατρός).
- Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης (πολιτικός μηχανικός).
- Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος (διδάκτωρ χημικός).
Αναπληρωτής περιφερειάρχης για το πρώτο εξάμηνο θα είναι ο Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Οπως είπε ο κ. Νίκας οι νέοι αντιπεριφερειάρχες από σήμερα θα επισκεφθούν τις υπηρεσίες και από την Κυριακή το πρωί θα αναλάβουν υπηρεσία. Μιλώντας για τις προτεραιότητες των αντιπεριφερειαρχών είπε ότι πρέπει να καθαριστούν τα ρέματα και να διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ
Ο Γιάννης Μαλτέζος γεννήθηκε το 1970 στο Αργος και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Μιλά άριστα αγγλικά και γαλλικά και πολύ καλά γερμανικά. Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, παρ’ Αρείω Πάγω. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1995. Πρόεδρος Περιφερειακής Οργάνωσης Περιφέρειας Πελοποννήσου Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο 2016 έως το Μάιο 2018. Μέλος στους Τομείς Δικαιοσύνης και Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας από το 2017. Εκλέχτηκε σύνεδρος στις εσωκομματικές εκλογές του 2018. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργους Μυκηνών (2010-2012). Παντρεμένος με τη Μάρθα Γιαννάτου, πατέρας δύο παιδιών.
Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1965, όπου τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στο Imperial College London στον τομέα των Συγκοινωνιακών Μελετών. Από το 1990 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός με έδρα την Τρίπολη και δραστηριότητα σε όλο τον Νομό Αρκαδίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αρχικά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη συνέχεια στο Σύλλογο Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας ως πρόεδρος και σε σειρά από άλλους φορείς της Τρίπολης. Εχει εκλεγεί τρεις φορές δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης. Κατά την τετραετία 2003 - 2006 υπήρξε αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ διαμένει μόνιμα στην Τρίπολη.
O Αναστάσιος Γκιολής γεννήθηκε το 1976. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου και τελείωσε τις ιατρικές σπουδές το 2000. Από το 2003 έως σήμερα είναι ιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου. Είναι κάτοχος 2 μάστερ με θέμα: 1) Καρδιολογική-Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 2) Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ΕΣΔΥ. Παρακολούθησε το ετήσιο Πρόγραμμα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής του ΕΚΑΒ Αθηνών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει συγγράψει 10 ιατρικές εργασίες σε ιατρικά διεθνή περιοδικά και δεκάδες εργασίες σε ελληνικά συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει ως ιατρός σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων. Είναι εθελοντής ιατρός στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης το 2014 στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και για δύο χρόνια πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Κορίνθου. Αναπληρωτής γραμματέας της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Πελοποννήσου με πρόεδρο τον δήμαρχο Αργούς-Μυκηνών Δ. Καμπόσο. Μέλος της Επιτροπής Υγείας στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος). Ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας από διάφορες θέσεις ευθύνης (πρόεδρος Δημ.Τ.Ο. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και γενικός γραμματέας στη ΝΟΔΕ Κορινθίας). Μέλος της Επιτροπής Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Θεόδωρος Βερούτης γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1971. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Τεχνικών Εργων, που είναι και το κύριο αντικείμενο της εργασίας του. Εχει επίσης εξειδικευτεί σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Είναι πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. στη Λακωνία και αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. στην Πελοπόννησο.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος γεννήθηκε στον Αγιο Φλώρο Μεσσηνίας. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καλαμάτας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ενόργανη Ανάλυση, του University of Illinois at Chicago Circle (USA, Chicago). Είναι αριστούχος διδάκτωρ χημικός του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής «Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μεσσηνιακού ελαιολάδου». Εργάστηκε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε σχολεία της Αθήνας, της Μεσσηνίας και ως επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων). Ως δήμαρχος του 1ου καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης (2011-2014) υλοποίησε σημαντικό έργο βάζοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξή του δήμου. Ως αντινομάρχης Προγραμματισμού και Υποδομών, επί 8 έτη, συνέβαλε στην υλοποίηση πολλών και μεγάλων έργων στη Μεσσηνία. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Θεολογίας Μαγδαληνή Ντίνου και πατέρας δύο παιδιών, του Γιάννη και της Ελένης.
Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα