Αυτό που χαρακτηρίζει την χώρα μας είναι σίγουρα η ποικιλομορφία του εδάφους και τα διάφορα ετερόκλητα τοπία που συναντάς εξερευνώντας την. Από ατελείωτες και γαλαζοπράσινες ακτές, μέχρι ορεινά τοπία άγριας ομορφιάς αλλά και ποτάμια και λίμνες σε μοναδικής ομορφιάς σκηνικά. Μέσα σε αυτά τα χρωματιστά τοπία, η Ελλάδα διαθέτει ακόμη και τη δική της έρημο.
Και, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Ο λόγος για τις Θίνες Βαρθολομιού στην Πελοπόννησο. Είναι η λεγόμενη «έρημος της Ελλάδας». Ένα μοναδικό σκηνικό που δε συναντάς συχνά και σε αφήνει με το
Η εντυπωσιακή «έρημος της Ελλάδας»
Οι Θίνες Βαρθολομιού βρίσκονται στην Ηλεία της Πελοποννήσου και αποτελούν στην πραγματικότητα ένα τοπίο το οποίο είναι καλυμμένο από άμμο. Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα εντοπίσεις βλάστηση και γι’ αυτό εξάλλου αποκαλείται ως η «έρημος της Ελλάδας». Και είναι ένα τοπίο που φυσικά δεν δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Για την ακρίβεια χρειάστηκαν πολλές χιλιάδες χρόνια συσσώρευσης άμμου από τους δυτικούς ανέμους που πνέουν συνήθως στην περιοχή.
Αυτοί, λοιπόν, οι άνεμοι έφεραν σε αυτό το σημείο της περιοχής της Ηλείας την άμμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αμμόλοφοι αλλά και ένα σκηνικό που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό Σαχάρα. Όταν το δεις από κοντά μπορείς να καταλάβεις το τι έχει δημιουργήσει η φύση μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και τα ελάχιστα δέντρα που θα δεις στο σημείο προσπαθούν να επιβιώσουν από τις συνθήκες και να μην καλυφθούν από την άμμο.
Οι θίνες της Ηλείας από ψηλά
Αν δεν έχεις βρεθεί από κοντά στις Θίνες Βαρθολομιού, τότε οι εικόνες που θα δεις από ψηλά και παρουσιάζονται στο κανάλι Haanity του Youtube θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Τα βουνά από άμμο που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο καθιστούν το θέαμα μοναδικό από όποια οπτική κι αν το δεις.
Η «έρημος της Ελλάδας» είναι από τα σπάνια αξιοθέατα της φύσης τέτοιου είδους στην Ελλάδα. Ακόμη μια έρημος βρίσκεται και στην Λήμνο. Οι αμμοθίνες εκεί είναι λίγο περισσότερο διάσημες και πράγματι προσελκύουν πλήθος Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι δύο αυτές τοποθεσίες αποτελούν την απόδειξη ότι η ποικιλομορφία της Ελλάδας, μας εκπλήσσει συνεχώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα