Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ο Σωτήρης Τσιόδρας οφείλει να υποδείξει τους ενόχους της τραγωδίας


Ανέχθηκε πολιτικό φίλτρο στην επιστημονική του άποψη;
Οι καταγγελίες του κυρίου Μαγιορκίνη είναι εξαιρετικά σοβαρές. Είπε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του: «Οπότε η έκφραση της επιστημονικής άποψης διεθνώς περνάει από πολιτικά φίλτρα. Δηλαδή αναλόγως εάν η επιστημονική άποψη ταιριάζει με το οποιοδήποτε πολιτικό αφήγημα είτε την επικυρώνουν είτε την ακυρώνουν. Δεν κοιτάνε αμιγώς την επιστημονική άποψη αντικειμενικά και αυτό δημιουργεί μια επιπλέον δυσκολία στο να εκφράζει κανείς μια επιστημονική άποψη όπως την σκέφτεται αντικειμενικά»
Εδώ λοιπόν θα πρέπει επιτέλους να ξεχωρίσουμε ποιοι επιστήμονες υπηρετούν πολιτικούς και ποιοι υπηρετούν την επιστήμη και τον άνθρωπο. Και το ερώτημα απευθύνεται κυρίως στον κύριο Σωτήρη Τσιόδρα, έναν επιστήμονα εγνωσμένου κύρους που χαίρει σεβασμού της πλειοψηφίας των ελλήνων. Και συμπτωματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφεύγει να εμφανίζεται και να τοποθετείται δημοσίως σε αντίθεση με την άνοιξη. Που ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωνε καθημερινά τους έλληνες για την πορεία της πανδημίας, καταγράφοντας από την πλευρά του την μεγάλη επιτυχία του πρώτου και δεύτερου τριμήνου.
Τα ερωτήματα λοιπόν για τον κύριο Τσιόδρα είναι πολύ συγκεκριμένα:
Ποια είναι η γνώμη του για την σημερινή αποκάλυψη με τα κρούσματα και τον ΕΟΔΥ. Είναι σημαντικό να ξέρουμε την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και εάν ο κύριος Τσιόδρας ήταν ενήμερος και σύμφωνος.
Πως εξέφρασε την επικίνδυνη όπως αποδεικνύεται άποψη για την αναγκαιότητα τεστ κορονοϊού στους τουρίστες. Πιέστηκε; Το πίστευε; Εάν πιέστηκε, πως ανέχθηκε πίεση από τους πολιτικούς και δεν τους κατήγγειλε.
Ο κύριος Τσιόδρας οφείλει να απαντήσει. Το οφείλει στον ελληνικό λαό, στον ίδιο του τον εαυτό, στην υστεροφημία του. Και κυρίως στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι Έλληνες. Πρέπει ο ίδιος να υποδείξει τους υπεύθυνους για την τραγωδία στην οποία εξελίχθηκε η επιτυχής διαχείριση της άνοιξης.
Και είναι βέβαιον ότι θα το κάνει. Αργά ή γρήγορα.   newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα