Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Χρυσομάλλης για ενισχύσεις σε αγρότες


"Μετά τη σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενεργοποιείται έως και τις 9 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση των πατατοπαραγωγών, των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού, αλλά και των παραγωγών ελιάς Καλαμών, το εισόδημα των οποίων έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού".
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη, σύμφωνα με την οποία: "Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει ενίσχυση 245 ευρώ το στρέμμα για τους παραγωγούς ανοιξιάτικης πατάτας, 300 ευρώ για το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης και 70 ευρώ το στρέμμα για την ελιά Καλαμών".
Ο κ. Χρυσομάλλης σχολιάζοντας τη θετική εξέλιξη δήλωσε: "Συνεχίζουμε αθόρυβα και μεθοδικά τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση των αγροτών μας, με σταθερό αρωγό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη. Μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών, είναι σήμερα η σειρά των πατατοπαραγωγών μας, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει από το καλοκαίρι, καθώς και των παραγωγών πρώιμου καρπουζιού και ελιάς Καλαμών. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας τους παραγωγούς μας, το εισόδημα των οποίων έχει υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία του κορονοϊού.
Οφείλω ευχαριστίες στον υπουργό Μάκη Βορίδη, τόσο για τη συνεχή στήριξή του στα αιτήματα των παραγωγών μας, όσο και για την αποδοχή της πρότασής μου για χρήση των στρεμματικών δεδομένων του ΟΣΔΕ 2020 για τον υπολογισμό της ενίσχυσης. Στο ίδιο πλαίσιο και αφού μεταφέραμε στον υπουργό την ανησυχία των ελαιοπαραγωγών της Μεσσηνίας, εξασφαλίστηκε παράταση 4 ημερών για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης από τους ελαιοπαραγωγούς, η προθεσμία των οποίων τελείωνε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με μόνο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του εισοδήματος των συμπολιτών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα