Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Βρούτσης: Καμία αλλαγή σε όρια ηλικίας και συντάξεις, ποιοι θα πάρουν έκτακτη επιχορήγηση εορτών


Για το σχέδιο Πισσαρίδη και τις αλλαγές στις συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Όπως, τόνισε ο υπουργός δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία μείωση στις συντάξεις.
«Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο.»
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ διαβεβαίωσε ότι ό,τι περάστηκε στον ασφαλιστικό νόμο δεν επηρεάζονται από την έκθεση Πισσαρίδη.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης. Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.
Καμία μεταβολή δεν θα έχουν ούτε αυτοί που είχαν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας.
Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΤΛΑ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα, είπε ο υπουργός.
Ποιοι θα πάρουν έκτακτη επιχορήγηση εορτών
Υπήρχε μια εκκρεμότητα, από το Μάιο το 2019, για σημερινούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν πήραν σύνταξη όταν πήραν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι αυτοί οι 105.818 συνταξιούχοι θα πάρουν έκτακτη ενίσχυση τη Δευτέρα και την Τρίτη με εμβόλιμη πληρωμή. Όσοι είναι κάτω από τα 500 ευρώ θα πάρουν ακριβώς ισόποσο ποσό με τη σύνταξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα