Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Σοκαριστικό ατύχημα στην F1: Κόπηκε στη μέση και πήρε φωτιά η Haas του Γκροζιάν


Σοκαριστικό ατύχημα έγινε λίγο μετά την εκκίνηση του γκράν πρι της Formula 1 στο Μπαχρέιν με το μονοθέσιο του Γκροζιάν να φεύγει εκτός πίστας και να τυλίγεται στις φλόγες μετά την σφοδρή πρόκρουση της μπαριέρες. Το μονοθέσιο κόπηκε στην μέση ενώ ο Γάλλος πιλότος βγήκε σώος!
Δεκαετίες είχε να συμβεί στη Formula 1 ένα δυστύχημα στο οποίο έγινε παρανάλωμα πυρός ένα μονοθέσιο.
Αυτό συνέβη αμέσως μετά την εκκίνηση του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, καθώς συγκρούστηκε το μονοθέσιο του Κβίατ με εκείνο του Γκροζιάν και η Haas του Γάλλου προσέκρουσε με ταχύτητα περίπου 180 – 190 χλμ./ώρα στις πλευρικές μπαριέρες.
Το μονοθέσιο της αμερικανικής ομάδας κόπηκε στη μέση και πήρε αμέσως φωτιά. Ευτυχώς ο Γκροζιάν κατάφερε και βγήκε κουτσαίνοντας ελαφρά από το αυτοκίνητο και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι γλίτωσε με ελαφριούς τραυματισμούς στον αστράγαλο και στα χέρια.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Ο Γάλλος γλίτωσε χάρη στην καταπληκτικά ανθεκτική κατασκευή των σύγχρονων μονοθεσίων από ανθρακόνημα και στην αντιπυρική αγωνιστική φόρμα που αντέχει επί περίπου 35 δευτερόλεπτα σε θερμοκρασίες έως και 800 βαθμών Κελσίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα