Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Σοβαρό επεισόδιο και τραυματισμός ηλικιωμένης στο νεκροταφείο Μεσσήνης – Αναζητούνται 7 Ρομά


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νεκροταφείο Μεσσήνης, με Ρομά να επιτίθενται και να τραυματίζουν ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν στο χώρο και σε παρακείμενο μνήμα από αυτό που έχει ταφεί ο 18χρονος Ρομά που σκοτώθηκε στην Πιπερίτσα στις αρχές Οκτωβρίου από πυροβολισμό 63χρονου.
Η ηλικιωμένη γυναίκα, στην οποία χρειάσθηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχει υποβάλει μήνυση, ενώ από την Αστυνομία, αναζητούνται περίπου επτά άτομα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από την περιοχή, όλο αυτό το χρονικό διάστημα συγγενείς και φίλοι που επισκέπτονται τον τάφο του 18χρονου στο νεκροταφείο δημιουργούν μικροπροβλήματα σε ανθρώπους που βρίσκονται την ώρα εκείνη στο χώρο, προπηλακίζοντάς τους, με αποτέλεσμα πολλοί να φοβούνται να επισκεφτούν τα μνήματα οικείων τους.
Επίθεση
Σύμφωνα με όσα έχει αφηγηθεί η ηλικιωμένη γυναίκα και έχουν καταγραφεί στη μήνυσή της, λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι της Τετάρτης πήγε στο νεκροταφείο της Μεσσήνης, προκειμένου να φροντίσει τον τάφο συγγενούς της, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται κοντά στον τάφο του 18χρονου Ρομά.
Κατά την περιγραφή της, λίγη ώρα μετά εμφανίσθηκαν περίπου 10 Ρομά στον τάφο του 18χρονου. Αναίτια, όπως περιγράφει, άρχιζαν να της φωνάζουν «τι κοιτάει», ότι οι «Έλληνες σκότωσαν το παιδί», να τη βρίζουν με αισχρές εκφράσεις και να την απειλούν ότι θα τη σκοτώσουν και ότι ξέρουν πού μένει. Τα λόγια όμως μετά, σύμφωνα με την περιγραφή της, έγιναν πράξεις, καθώς κάποιοι από αυτούς άρχισαν να τη χτυπούν και να την κλωτσούν.
Το περιστατικό αντιλήφθηκε ένας άντρας, που επίσης βρισκόταν στο χώρο του νεκροταφείου για να φροντίσει τάφο, και έσπευσε να βοηθήσει την ηλικιωμένη. Τότε κι αυτός δέχτηκε την επίθεση των Ρομά, οι οποίοι μάλιστα τον χτύπησαν με σκουπόξυλο.
Κάποιες άλλες γυναίκες που είδαν τις επιθέσεις έφυγαν τρέχοντας από το χώρο του κοιμητηρίου, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα που δέχτηκε στην αρχή την επίθεση μαζί με μια άλλη γυναίκα μπήκαν στην εκκλησία του νεκροταφείου για να γλιτώσουν και κλείδωσαν την πόρτα. Μάλιστα, η άλλη γυναίκα ειδοποίησε τηλεφωνικά συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.
Αστυνομία
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, συνοδεία της ΟΠΚΕ, που ηρέμησε τα πράγματα, όμως δεν έγινε καμία σύλληψη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρευρισκόμενοι Ρομά επιτέθηκαν φραστικά και σε γυναίκα αστυνομικό.
Η ηλικιωμένη γυναίκα στη συνέχεια από συγγενικό της πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και αμέσως μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, όπου κατέθεσε μήνυση για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Από εκεί με ασθενοφόρο διακομίσθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνουν όλες οι εξετάσεις, ενώ χθες η οικογένειά της θα ζητούσε την εξέτασή της και από ιατροδικαστή, καθώς φέρει εκδορές ακόμα και στο λαιμό.
Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται επεισόδιο στο νεκροταφείο της Μεσσήνης από συγγενείς και φίλους του 18χρονου και πολλοί φοβούνται να επισκεφθούν το χώρο, καθώς το κοιμητήριο δεν έχει καμία φύλαξη.
Από την πλευρά της Αστυνομίας, για το συγκεκριμένο επεισόδιο, αναζητούνται περίπου 7 άτομα. Βίκυ Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα