Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ελαιοπαραγωγοί: Στις 124.000 μέχρι στιγμής οι δηλώσεις οικονομικής στήριξης


Κανονικά συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων από τους ελαιοπαραγωγούς για την οικονομική τους στήριξη με ποσά από 300 έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με τη στρεμματική έκταση που καλλιεργούν, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές από το υπουργείο, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί συνολικά 124.000 δηλώσεις, οι οποίες μετά τη σχετική εκκαθάριση έχουν οριστικοποιηθεί και το ύψος του ποσού που έχει δεσμευθεί ανέρχεται σε 112.238.000 ευρώ από τα 126.000.000 ευρώ που πρόκειται να διατεθούν συνολικά.
Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι «η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, έπειτα από την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, Μάκη Βορίδη, για την επίλυση του ζητήματος που είχε ανακύψει με τις ποικιλίες ελαιώνων οι οποίες δεν εμφανίζονταν ως επιλέξιμες στο πληροφοριακό σύστημα του Μέτρου».
Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτημάτων πληρωμής ολοκληρώνεται την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/elaioparagogoi-124000-dilosi-oikonomikis-stirixis     efimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα