Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ο Δημήτρης Δριμής ζητά απάντηση για Μελέτη Δικτύων Αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. τ. Δήμου Γαργαλιάνων


Έγγραφο αίτημα σε αντιδήμαρχο και Τ.Υ., κοινοποίηση σε Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις κατά νόμο ενέργειες
Απάντηση ζητά για ακόμα μία φορά σχετικά με τη Μελέτη Δικτύων Αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. τ. Δήμου Γαργαλιάνων ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας», Δημήτρης Δριμής, με έγγραφό του προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τριφυλίας Αντώνη Βλάχο και την αναπληρώτρια διευθύντρια Τ.Υ., Χαραλαμπία Δημοπούλου. Παράλληλα, κοινοποιεί το σχετικό έγγραφο αίτημά του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Συντονιστή Ν. Παπαθεοδώρου και τη Διεύθυνση Διοίκησης, Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Μεσσηνία, για τις κατά νόμο ενέργειες.
Στο έγγραφο αίτημα του κ. Δριμή (26 Νοεμβρίου 2020) αναγράφεται: «Όπως γνωρίζετε, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με την 330/2018 ομόφωνη απόφασή του παρέλαβε εγκεκριμένη (με Α.Μ. 65/2018 της υπηρεσίας σας) μελέτη αποχέτευσης του τ. Δήμου Γαργαλιάνων, προϋπολογισμού 24.500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Για την υλοποίηση του έργου έχουν εγκριθεί σχετικά σχέδια Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΤ. Χθες (σ.σ. προχθές), 25/11/2020, με κατεπείγουσα και δια περιφοράς διαδικασία, τόσο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου όσο και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ κλήθηκαν να εγκρίνουν νέο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης με νέο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο του ίδιου έργου.
Το οικονομικό, όμως, αντικείμενο δεν είναι επακριβώς προσδιορισμένο, καθώς αναφέρονται δύο διαφορετικά ποσά [άλλο ποσό στο άρθρο 3 (18.676.000,00 με ΦΠΑ) και άλλο ποσό στο παράρτημα (21.700.000,00 με ΦΠΑ) του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης].
Παρακαλώ να μου γνωρίσετε αν έχει εγκριθεί και θεωρηθεί από την υπηρεσία σας τροποποιημένη μελέτη του αναφερόμενου έργου και νέος προϋπολογισμός και αν ναι, ποιο είναι το ακριβές ποσό του νέου προϋπολογισμού. Η παρούσα κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γιατί αν και έχω απευθυνθεί στην Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο με τα από 28/4/2020 έγγραφά μου, τα οποία πρωτοκόλλησαν ένα περίπου μήνα από την παραλαβή τους (έλαβαν τους 539/5722/21-5-2020 και 538/5723/21-5-2020 αριθμούς πρωτοκόλλου), μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση.
Επειδή, λοιπόν, είτε από άγνοια είτε γιατί νιώθουν ό,τι απολαμβάνουν ιδιότυπης ασυλίας, είναι πιθανό να παρερμηνευθεί η ανοχή και καλή πίστη και να παραπεμφθεί και η παρούσα στις καλένδες, παρακαλώ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις κατά νόμο ενέργειες, για να αποκατασταθεί η ομαλή διοικητική λειτουργία, να λειτουργήσει η τοπική δημοκρατία με όρους διαφάνειας και να λάβω απάντηση στο παραπάνω αίτημά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα