Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Στις 15 Δεκεμβρίου κρίνεται η τύχη του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας


Χωρίς προβλήματα ολοκληρώνεται στη Μεσσηνία η διαδικασία για τις αιτήσεις κορωνοενίσχυσης της ελιάς Καλαμών. Όπως αναφέρει μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Πάζιος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας, άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες η πλατφόρμα για τις Καλαμών και έως τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί κάποιου είδους προβλήματα.
Αντίθετα, όπως μας επισήμανε, με προβλήματα συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτημάτων των παραγωγών στη λαδολιά. Βασικότερο όλων η απόρριψη πλήθους παραγωγών που για τυπικούς λόγους δεν εμφανίζονται ενημερωμένοι στο Μητρώο Αγροτών, με αποτέλεσμα να χάνουν το κατ’ επάγγελμα.
Ο κ. Πάζιος επ’ αυτού ζητά διόρθωση, για να περιληφθούν όλοι οι παραγωγοί στην ενίσχυση και ολιγοήμερη παράταση στις αιτήσεις που έληξαν χθες (σ.σ. όπως αναφέρουμε σε άλλο ρεπορτάζ, στη σελίδα 24, αυτό έγινε ήδη έπειτα από ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ).
Στις 15 Δεκεμβρίου κρίνεται το ΠΟΠ της Ελιάς Καλαμάτας
Στο μεταξύ, για τις 15 Δεκεμβρίου 2020 έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η υπόθεση του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, έπειτα από προσφυγή που κατέθεσε ο ΣΥΜΕΠΟΠ, συνεπικουρούμενος από φορείς του Νομού Μεσσηνίας.
Επ’ αυτού ο κ. Πάζιος καλεί τους εμπλεκομένους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να εκδικαστεί επιτέλους η υπόθεση του ΠΟΠ, που κατά κοινή ομολογία και όπως έχει αναδείξει εκτεταμένα ο ΑγροΤύπος με σχετικά ρεπορτάζ, με την απόφαση του Φεβρουαρίου του 2018 εν ισχύ, έχει φέρει τις τιμές της ελιάς στα χειρότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα