Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο ανοικτά των Φιλιατρών


Μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα εντοπίσθηκε από δορυφόρο του Αμερικάνικου υπουργείου Ενέργειας στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά των Φιλιατρών και συγκεκριμένα στην Θαλάσια περιοχή που αναφέρεται μεταξύ της Ξερονησίδας Πρώτης και του Κόλπου της Κυπαρισσίας. Η πληροφορίες που αναφέρονται ότι το Κοίτασμα βρίσκεται νοτιότερα, κρίνονται ανακριβείς.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση και η πληροφορία και μόνο αναμένεται να δώσει προοπτική στην χειμάζουσα οικονομία μας.
Άμεσο αποτέλεσμα υπήρξε η κατακόρυφη πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Χώρας. Η εκμετάλευση των κοιτασμάτων αυτών, αναμένεται να δώσει Οικονομική διέξοδο σε πάρα πολλά προβλήματα, όπως οικονομικα, εργασιακά, κοινωνικά και άλλα. Αναμένονται άμεσα εξελίξεις. ΅Εν τούτοις, προβληματισμό στους ειδικούς δημιουργεί, το μεγάλο βάθος του κοιτάσματος για το οποίο θα χρειαστούν ειδικές γνώσεις και επίκληση ειδικών απο Αμερική , αλλά και Ρώσσους που έχουν σχετική εμπειρία απο την Αλάσκα, που άντλούνται μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από πολύ μεγάλα βάθη . Θα επανέλθουμε εντός της ημέρας με περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα