Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Εντυπωσιακά 'Βλαχέρνεια 2010' στα Φιλιατρά

Ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουλίου στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 - 9Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ». Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της Βλαχέρνας την Πέμπτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ. με συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.


Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 3 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονικής Λαμίας. H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας είναι από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (1896) και αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και ποικίλο έργο στον τομέα του πολιτισμού. Είναι η πρώτη Ελληνική Φιλαρμονική που προσκλήθηκε και έδωσε συναυλία το 1995, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. H παρουσία και οι δραστηριότητές της έχουν διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.


Το 1996 εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που έγινε στο Villefrance της Γαλλίας. Εξαιρετικής σημασίας υπήρξε η επίσημη πρόσκληση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Πατριάρχη κ. κ Βαρθολομαίο να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να δώσει συναυλία στην Ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια το 2004. Φέτος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και έφθασε στον τελικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 θα κλείσουν με συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Πάρκο Βλαχέρνας στις 9.30 μ.μ.. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945. Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Πηγή: radio936.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα