Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ο επικεφαλής της MIG αφού είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από την ΠΑΕ επανήλθε με πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου

Κόντρα Βγενόπουλου-Βαρδινογιάννη για τις μετοχές του Παναθηναϊκού
«Έλα σε 48 ώρες με συγκεκριμένη πρόταση» του απάντησε ο Τζίγκερ

Ένα περίπου μήνα μετά τη δήλωση του ότι αποσύρεται από τη μετοχική σύνθεση του Παναθηναϊκού, ο Ανδρέας Βγενόπουλος επανήλθε σήμερα με πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της “πράσινης” ΠΑΕ. “Κατάθεσε πρόταση με συγκεκριμένο τίμημα μέχρι την Παρασκευή” του απάντησε το απόγευμα ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης.
Το “πράσινο” ...πόκερ σε μετοχικό επίπεδο, ξεκίνησε το μεσημέρι με την προσωπική επιστολή Βγενόπουλου προς τον Τζίγκερ. Πρότεινε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ με τίμημα (στην καθαρή αναλογική θέση της ΠΑΕ) που θα προσδιοριστεί ύστερα οικονομικό έλεγχο ορκωτών λογιστών και των δυο πλευρών.
.. Η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη σ' αυτό το σημείο ήταν σαφής, Υπάρχει αποτίμηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ (από την εταιρεία Deloitte), η οποία μάλιστα έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. με πρόεδρο τον Νικόλα Πατέρα. Παρά το γεγονός ότι η Deloitte είναι εταιρία με την οποία συνεργάζεται στις δικές του επιχειρήσεις, ο κ.Βγενόπουλος φέρεται να αμφισβητεί το ύψος της αποτίμησης, η οποία αν μειωθεί (για παράδειγμα στα 70-80 εκατομμύρια) θα ρίξει και το κόστος της αγοραπωλησίας.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απαντώντας στην πρόταση Βγενόπουλου για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δίνει 48ωρη προθεσμία στον “Mr.Mig” να καταθέσει πρόταση με συγκεκριμένο τίμημα. Η προθεσμία για την υποβολή συγκεκριμένης πρότασης εκπνέει την Παρασκευή (25 Ιουνίου) το απόγευμα στις 4. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ.Βαρδινογιάννης κατέχει το 57% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το προπονητικό κέντρο της Παιανίας είναι το άλλο σημείο τριβής. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζήτησε να συμπεριληφθεί στο “ντιλ”, ενώ η πλευρά Βαρδινογιάννη ξεκαθαρίζει πως το παραχωρεί (δωρεάν) μόνο για τα επόμενα δυο χρόνια.

Παράλληλα στην επιστολή του ο κ.Βγενόπουλος δηλώνει ότι θα καταβάλλει 23 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ότι εφόσον η πρόταση του γίνει αποδεκτή, ο Νικόλας Πατέρας θα επιστρέψει στην προεδρία και θα αναλάβει για δυο χρόνια εν λευκώ τη διαχείριση της ομάδας.


►Το κείμενο της επιστολής του Ανδρέα Βγενόπουλου προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη:

"Παρόλο που όπως γνωρίζεις δεν ήταν στις προθέσεις μου να αγοράσω τις μετοχές σου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η επιλογή σου να τερματισθεί επί της ουσίας η πολυμετοχικότητα και οι δυσάρεστες εξελίξεις που φοβούμαι ότι προδιαγράφονται για την αγαπημένη μου ομάδα με αναγκάζουν να σου καταθέσω την παρακάτω πρόταση:

1. Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τις μετοχές σου στην αναλογική καθαρή θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτή θα προσδιορισθεί μετά τη διενέργεια του απαραίτητου οικονομικού και νομικού ελέγχου της ΠΑΕ σε συμφωνία των Ορκωτών Λογιστών των δύο πλευρών. Η αξία που θα προκύψει θα προσαυξηθεί και από την εύλογη αξία του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός γιατί είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της ομάδας.

2. Μετά την ολοκλήρωσή της συναλλαγής θα καλύψω επιπρόσθετα και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 23 εκατ. ευρώ που υπολογίζω ότι θα χρειασθούν, ώστε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια. Προς τούτο σε ενημερώνω ότι εφόσον αποδεχθείς την πρότασή μου ο κ. Ν. Πατέρας έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει Πρόεδρος της ΠΑΕ τουλάχιστον για δύο χρόνια και θα έχει όλη τη διαχείριση της ομάδας εν λευκώ.

3. Εάν από την αποδοχή της πρότασής μου μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής προκύψει ουσιαστική αποδυνάμωση του ρόστερ της ομάδας ή βέβαιη απώλεια εσόδων από αυτά που σήμερα προϋπολογίζονται το τίμημα θα μειώνεται αναλογικά.

4. Ορίζω ως Ορκωτούς Λογιστές των αγοραστών την εταιρεία Grant Thornton (κ. Β. Καζάς) και σαν δικηγόρους το νομικό γραφείο V&P (κ.κ. Λουκάς Ρούφος και Αλέκα Τατάγια) και επιθυμώ, εάν η πρότασή μoυ γίνει αποδεκτή, να προχωρήσουμε τις διαδικασίες άμεσα.

5. Η πρότασή μου ισχύει μέχρι τις 23 Ιουλίου 2010."

Εκτός επιστολής ο κ.Βγενόπουλος δήλωσε τα εξής:

“Επιθυμώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι εφόσον η πρότασή μου γίνει αποδεκτή θα προχωρήσω άμεσα στην εφαρμογή της πραγματικής πολυμετοχικότητας βάσει όλων των αρχών και των εξαγγελιών που έκανε η ΠΕΚ πριν δύο περίπου χρόνια.
Εφόσον η πρότασή μου δεν γίνει αποδεκτή ισχύει η τελευταία μου δήλωση περί αποχώρησης. Σ΄αυτή την περίπτωση, για το συμφέρον της ομάδας δεν πρόκειται ποτέ να κάνω αντιπολίτευση και θα χαίρομαι ή θα λυπάμαι για τα αποτελέσματα μαζί με όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.”

►Το κείμενο της επιστολής του Γιάννη Βαρδινογιάννη προς τον Ανδρέα Βγενόπουλο:

“Η επιστολή σου έρχεται λίγες ώρες πριν από την σύγκλιση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αυτό προέκυψε από τη γενική συνέλευση και ενώ οι εξελίξεις σε διοικητικά και ποδοσφαιρικά ζητήματα έχουν ήδη αρχίσει να τρέχουν.

Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί πλέον υπεύθυνες πράξεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Έχει ήδη γίνει αποτίμηση της ΠΑΕ από διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών με εξειδίκευση στον χώρο του ποδοσφαίρου η οποία αποτιμά την αξία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Η αποτίμηση αυτή έχει εγκριθεί από το Δ.Σ του Παναθηναϊκού. Με βάση αυτή συμφωνήσαμε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ μετά από πρόταση του Νίκου Πατέρα.

Είναι θεμιτό να υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το ποσό της αποτίμησης, και ειδικά στην περίπτωση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που δεν μπορεί, και ούτε πρέπει, να εμπίπτει στα στενά όρια των λογιστικών προτύπων.

Ωστόσο, θεωρώ ότι έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για την αξία του Παναθηναϊκού την στιγμή που είσαι μέτοχος τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο Ν. Πατέρα που γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και διαχειρίζoνταν την ΠΑΕ.

Ως εκ τούτου, αναμένω μέχρι την 25η Ιουνίου στις 4 μ.μ. κατάθεση πρότασης με συγκεκριμένο τίμημα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ανήκει στην οικογένεια μου.

Μόνο μέσω απτών προτάσεων η βούληση γίνεται πράξη.

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε, την κρίσιμη αυτή στιγμή, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας.

Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης

ΥΓ Το προπονητικό κέντρο στην Παιανία δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της συγκεκριμένης αγοραπωλησίας. Ωστόσο εφόσον προχωρήσουμε σε συμφωνία υπάρχει δέσμευση από μέρους της οικογένειας μου να το παραχωρήσουμε δωρεάν για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα”.
πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα