Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:Ξανά στις διεθνείς αγορές ....


Η Αργεντινή αποπειράθηκε σήμερα επιτυχώς να επανέλθει, πρώτη φορά από το 2001, στις χρηματαγορές για δανεισμό, πετυχαίνοντας ανταπόκριση σε ποσοστό 66% στην προσφορά κρατικών τίτλων της, όπως ανακοίνωσε στο Μπουένος Αϊρες ο
υπουργός Οικονομίας, κ. Αμάντο Μπουντού.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το ποσοστό αυτό της «κάλυψης» στην πώληση κρατικών τίτλων τον «ικανοποιεί απολύτως». Με τη σημερινή κίνηση, το Μπουένος Αϊρες πετυχαίνει στην πράξη την αναδιαπραγμάτευση του 92,4% του κρατικού χρέους του, σε εκκρεμότητα, που είχε έως το 2001. Προηγήθηκε περιοδεία των συνεργατών του κ. Μπουντού σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιταλία, αλλά και Γερμανία.

Η Αργεντινή είχε κάνει ακόμα μία παρόμοια προσπάθεια, τον Ιούνιο 2005, όμως είχε αποτύχει πλήρως. Η προσπάθεια είχε γίνει επί προεδρίας του Νέστορα Κίρχνερ(από το 2003 έως το 2007 στην προεδρία). Τότε, πάντως, το Μπουένος Αϊρες δεν ζητούσε καν να αγοραστεί το 100% των προσφερόμενων προς πώληση κρατικών τίτλων, αλλά ποσοστό της τάξεως του 76,15%, αξίας, τότε, 81,8 δισ.δολαρίων ΗΠΑ. Όμως, η απόπειρα απέτυχε, επειδή υπονομεύθηκε από τους κατόχους του ποσοστού 23,85% της αξίας αυτών των τίτλων (του υπολοίπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα