Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας .

Η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας στο Αγρίλι Φιλιατρών, γιορτή των παραγωγών αλλά και των....πολιτικών ......
Η γιορτή με περίπτερα που στήθηκαν απο τους συλλόγους αλλά και τα νέα παιδιά απο τα σχολεία της περιοχής που έκθεσαν τις ζωγραφιές τους με θέμα το καρπούζι έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στη γιορτή.

Τα γλυκά εδέσματα με βάση το καρπούζι αλλά και τοπικές λιχουδιές προσέθεταν το δικό τους χρώμα και γεύση.....

Ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς "οφείλουμε να είμαστε κοντα όχι μόνο στις καλές στιγμές αλλά και στις δύσκολες για να βοηθήσουμε τους παραγωγούς με κινητοποίηση για επίλυση των προβλημάτων τους, οι προοδευτικοί παραγωγοί της Τριφυλίας δίνουν το παρών και δεσμεύομαι ότι ενόψει των νέων ανακατατάξεων στην γεωργία δεν θα πληγούν οι προσπάθειές τους" ενώ εξήγησε ότι αποτελεί χρέος της Πολιτείας "να ..
.διαμορφώσουν τις προυποθέσεις που απαιτούνται στη σωστή κατεύθυνση για την διακίνησή του, να γίνει πράξη το εμπορικό Μητρώο, ουσιαστικά να ενισχύσουμε τις εξαγωγές και η πολιτεία όπως οφείλει τελικά να δημιουργήσει υποδομές για αναγνωρισιμότητα απέναντι στα καρτέλ και τα εισαγόμενα προιόντα".
Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου  ότι "το προιόν αυτό στηρίζει την τοπική οικονομία και η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη για το καρπούζι και είμαστε κοντά στο πλευρό των Τριφύλιων παραγωγών ώστε να σχεδιάσουμε τις υποδομές που θα διασφαλίσουν το εισόδημα του παραγωγού στις σημερινές συνθήκες απο τη στιγμή που περιοχή αυτή ανήκει στη πρωτοπορία".
Ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος ότι "η επιστημονική κοινότητα ενισχύει τη διαδικασία παραγωγής και διακίνησης των προιόντων και τώρα να ασχοληθούν με την προβολή του προιόντος και απόδειξη για αυτό αποτελεί η παρουσία σήμερα συλλόγων, συνεταιριστών και τυποποιητών που πρωτοστατούν" και ακόμα ότι "τα κηπευτικά μέσα απο συλλογικές αποφάσεις σε παραγωγική βάση είναι το επόμενο βήμα παρά τη δυσκολία των καιρών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο επιβάλλει συνεργασίες, συννενοήσεις, ενότητα, αγάπη, συνεταιριστική και συνεργατική διάθεση αλλά και ανοικτό μυαλό και τούτο πρέπει να κατανοήσουμε πάντα".Υπενθύμισε το ρόλο της αυτοδιοίκησης στη τοπική γεωργία αλλά και το χρέος ευθύνης των αιρετών σε κάθε διεκδίκηση ενώ για το Καλλικράτη είπε ότι "έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει και να αγωνιστούμε να τον βελτιώσουμε μαζί με την ενίσχυση των παραγωγικών διαδικασιών".

Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Αλκης Ξύγκας  ότι "χαιρόμαστε που γίναμε ιδιοκτήτες του χώρου του ΟΦΑ που αποδόθηκε στη νεολαία και χαιρόμαστε που είστε παρών" για να προσθέσει μάλιστα ότι "οι Φιλιατρινοί εκπροσωπούμενοι απο τη πλειοψηφία του Δ.Σ. πιστεύαμε ότι σε δημοκρατικές κοινωνίες οι νομοθέτες λάμβανα υπόψη τις αποφάσεις των πολιτών, πιστεύαμε ότι όταν υπηρετείς τα κοινά δεν υπάρχει ιδιοτέλεια, δόλος και καιροσκοπισμός, πιστεύαμε ότι οι εκπρόσωποι των πολιτών αντιλαμβάνονται τη κοινή λογική, πιστεύαμε ότι αυτή η γιορτή ήταν μια ευκαιρία συννενόησης και συνεύρεσης με τους όμορους Δήμους" και "δεν είναι καλή χρονιά για το καρπούζι και τα Φιλιατρά η φετινή γιορτή, δεν είναι καλή χρονιά για την Ελλάδα, δεν χρεωκοπούν μόνο τα ταμεία αλλά και οι ιδέες, ένα σκοπός δημιουργήθηκε και αυτός είναι η επαναδημιουργία του Δήμου Φιλιατρών".
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης  ότι "τέτοιες γιορτές αλλά και δράσεις όπως η συγκέντρωση πλαστικών θερμοκηπίων δείχνουν την συνεργασία όλων των Δήμων της περιοχής....  θέλουμε δυναμικές συνεργασίες που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα"
Ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Γιάννης Φιλντίσης  ότι "η γιορτή εκτός απο το καρπούζι, προβάλλει τον τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα με τα πλεονεκτήματα του τόπου'
Χαιρετισμούς απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Δήμου Γαργαλιάνων, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Ν.Σ, αλλά και ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ στη γιορτή το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας , ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φιλιατρών και νομαρχικοί σύμβουλοι,  ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στα καρτέλ στον αγροτικό χώρο  ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα