Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Προτείνει αύξηση μισθών θεωρώντας διεθνώς απομονωμένη τη Γερμανία....

«Κατάρρευση του ευρώ μπορεί να προκαλέσει η Γερμανία» λέει ο Τζ. Σόρος
Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε πως δεν αποκλείει η σφικτή δημοσιονομική πολιτική μείωσης των δαπανών που εφαρμόζει η Γερμανία να προκαλέσει την καταστροφή του ευρωπαϊκού σχεδίου και την κατάρρευση του ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σόρος σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit "η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και μπορεί να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο".
Ο Σόρος, ο οποίος το 1992 κέρδισε 1 δισ δολ στοιχηματίζοντας στην υποτίμηση της βρετανικής στερλίνας, συμπλήρωσε πως "δεν μπορώ να αποκλείσω τη κατάρρευση του ευρώ. Σήμερα οι Γερμανοί σέρνουν τους γείτονές τους στον αποπληθωρισμό ο οποίος απειλεί με μακροχρόνια στασιμότητα. Και αυτό θα οδηγήσει στον εθνικισμό, την κοινωνική αναταραχή και τη ξενοφοβία. Η ίδια η Δημοκρατία μπορεί να κινδυνέψει" τόνισε.

"Η Γερμανία είναι παγκοσμίως απομονωμένη...Γιατί δεν αφήνουν τους μισθούς να αυξηθούν ; Αυτό θα βοηθούσε τις λοιπές χώρες της ΕΕ να αναστηλωθούν".
πηγή:Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα