Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

«Καμπάνα» για την είσοδο της Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο

Ποινή φυλάκισης 60 ημερών (εκ των οποίων οι 30 αυστηρή φυλάκιση, στο Πειθαρχείο) επεβλήθη στο ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη, γιο του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και τέως βουλευτή, για την είσοδο του μοντέλου Τζούλιας Αλεξανδράτου και ενός συνεργάτη της στο Πολεμικό Μουσείο.

Ανάλογη ποινή επεβλήθη από τη διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και στον αξιωματικό βάρδιας, ενώ μικρότερες ποινές επεβλήθησαν στους φρουρούς, έναν ναύτη και έναν στρατιώτη, που είχαν σκοπιά εκείνη την ώρα.
Παράλληλα, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με τον επιμερισμό των ευθυνών του περιστατικού, που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Veto» και προκάλεσε δυσμενή σχόλια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαβιβάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), ενώ αντίγραφό του εστάλη στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από τις καταθέσεις και το οπτικό υλικό που κατεγράφη από τις κάμερες, προκύπτει ότι ο ναύτης Ζαγορίτης έφυγε από το Πολεμικό Μουσείο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, με άτυπη έγκριση του αξιωματικού βάρδιας, και επέστρεψε στις πέντε τα ξημερώματα συνοδευόμενος από την Τζούλια Αλεξανδράτου και έναν συνεργάτη της.

Τα δυο ξένα με τον στρατιωτικό χώρο άτομα φέρεται να έμειναν επί 10 λεπτά στο Πολεμικό Μουσείο, εκ των οποίων τα 2-3 εντός του θαλάμου όπου βρίσκονταν και άλλοι στρατευμένοι. Εκεί φέρεται να έγινε η λήψη της «σκανδαλιστικής» φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα, από τον συνεργάτη της κυρίας Αλεξανδράτου.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, ο εκτελών χρέη επικεφαλής του Πολεμικού Μουσείου είχε δώσει πρόσθετες αυστηρές οδηγίες για τα μέτρα φύλαξης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στο πλαίσιο των παραπάνω διοικητικών ποινών, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ναύτης Ζαγορίτης θα μεταφερθεί για την άσκηση μέρους της επιβληθείσας ποινής στο πειθαρχείο άλλης μονάδας του Ναυτικού, ενώ ετοιμάζεται και η μετάθεσή του.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

«Υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικής ευτέλειας που η κοινωνία πολλές φορές δυστυχώς τα ανέχεται και επικοινωνιακά τα αναπαράγει. Και επειδή οι Ένοπλες Δυνάμεις εφάπτονται και με αυτές τις πτυχές της κοινωνίας, πολλές φορές κινδυνεύουν να μολυνθούν από τα φαινόμενα αυτά. Γι’ αυτό οι διαταγές μου είναι να υπάρχει επαγρύπνηση και υποδειγματική αυστηρότητα».

«Ευτυχώς στις Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των κλάδων όπου κρίνεται πραγματικά η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας, υπάρχει απόλυτη πειθαρχία και απόλυτη ετοιμότητα αντίδρασης. Υπάρχουν όμως κάποιοι χώροι όπου τα πράγματα είναι δυστυχώς πιο χαλαρά. Και εκεί αλλάζουν άρδην οι συνθήκες, γιατί πρέπει να εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχω δώσει σε όλα τα επιτελεία», κατέληξε ο υπουργός.
Πηγή: Φιλιατρά News

3 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΙουνίου 28, 2010

  Και καλά τώρα ! θα τον μεταθέσουν, ποιός θα ξέρει που, κολωνάκι, σύνταγμα, ομόνοια (μην ξεχνάτε ΄δεν είναι όποιος και όποιος, είναι ο γυός του ....Ζαγορίτη)το ζαγαράκικαι τελείωσε!!!! και τα παιδιά του λαού πάνε Έβρο και βάλε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑνώνυμοςΙουνίου 28, 2010

  Ο λαλίστατος ΚΟς Βενιζέλος,ευτυχώς Υπουργέ μου, που υπάρχουν οι εφημερίδες και εκτελούν χρέη υπουργού!!!!! κουβέντα δεν μας λέει, ποιός τοποθέτησε στο πολεμικό μουσείο, τον γυό του ζαγορίτη;
  Γαργάρα..... αλλά θα μου πεις, όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν, ο Βενιζέλος θα αλλάξει!!!
  Πήροφορίες αναφέρουν ότι τυχαίως τοποθετήθηκε εκεί ο γυός του ζαγορίτη.......
  και δεν φταίει κανένας υπηρεσιακός παράγοντας... άρα, δεν τιμωρείται κανένας.... και ζήσανε αυτοί καλά και εμεις καλύτερα!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ?ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα