Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

156 «ναι» και µία διαγραφή

Με µία διαρροή από το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνοµοσχέδιο 

Ο βουλευτής Πρέβεζας του  ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος, σε παλαιότερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συµβουλίου  του κόµµατος. Χθες, µε απόφαση του Γ. Παπανδρέου, ετέθη  εκτός Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, επειδή καταψήφισε επί της αρχής το πολυνοµοσχέδιο για τις ∆ΕΚΟ και τα  εργασιακά  Με τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Ευάγγελου Παπαχρήστου ολοκληρώθηκε χθες, λίγο πριν από τα µεσάνυχτα, η υπερψήφιση επί της αρχής του πολυνοµοσχεδίου για τις περικοπές µισθών στις ∆ΕΚΟ και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τοµέα.

Υπέρ του πολυνοµοσχεδίου τάχθηκαν 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,κατά 136 βουλευτές Ν.Δ. - ΚΚΕ- ΛΑΟΣ - ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αδικαιολόγητη απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή και άλλων 7 βουλευτών της Ν.Δ., καθώς και του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Γκιόκα (η συζήτηση επί των άρθρων συνεχιζόταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες). Κατά τη συζήτηση, αίσθηση προκάλεσε η θέση του εισηγητή της Ν.Δ. Γ. Βρούτση, ο οποίος δήλωσεότι η αξιωµατική
αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ των περικοπών των µισθών στις ΔΕΚΟ µε το επιχείρηµα ότι χρειάζεται εξορθολογισµός των επιχειρήσεων και όχι – όπως σηµείωσε – «πρόχειρα και αποσπασµατικά µέτρα», καθώς και υπέρ της µείωσης του ΦΠΑ σε φάρµακα και τουρισµό, της αναστολής για δύοχρόνια του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας και της απόσυρσης αυτοκινήτων 12ετίας. Αντίθετα, ο κ. Βρούτσης τάχθηκε κατά της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η γραµµατέας του ΚΚΕ Αλ.
Παπαρήγα, η οποία εκτίµησε ότι η χώρα δεν θα αποφύγει την πολιτική και οικονοµική χρεοκοπία και πτώχευση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόµενο να δεσµευθούν στο µέλλον και οι καταθέσεις. Εκανε λόγο για µέτρα που θα µας επιστρέψουν «σε εργασιακό µεσαίωνα και συνθήκες Νταχάου», προειδοποίησε ότι «τώρα αρχίζει για µας κυριολεκτικά ο πόλεµος» και χαρακτήρισε το Μνηµόνιο «µπαµπούλα και εκβιαστικό χαρτί για να γίνουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις».

«Ερχονται νέα µέτρα»

Σε ανάλογους επιθετικούς τόνους ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίµησε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέα µέτρα µε συνέπεια οι πολίτες να βαραίνουν όλο και περισσότερο, εξέφρασε τον φόβο πως η θλίψη και η λύπη µε µια σπίθα θα µεταβληθούν σε οργή και κάλεσε την κυβέρνηση «να αλλάξει πολιτική, αλλιώς να φύγει».

Ιδιαίτερα επικριτικός εµφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος µίλησε για «κυβέρνηση των παραδοµένων στις διαθέσεις του ΣΕΒ,του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και η οποία εκτελεί αβίασταό,τι λένε οι τεχνοκράτες της τρόικας».

n Σε µία ακόµη αλλαγή προχώρησε ο υπουργός ΟικονοµικώνΓιώργος Παπακωσταντίνου και µείωσε κατά έναν χρόνο - µέχρι το τέλος του 2011 αντί το τέλος του 2012 - την αναστολή της εφαρµογής του νόµου για επιβολή φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφηµίσεων.

ΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ Ν.Δ.
Η αξιωµατική αντιπολίτευση υπερψήφισε τις περικοπές, τη µείωση του ΦΠΑ και την απόσυρση για τα Ι.Χ.

Απέσυραν άρον άρον τη διάταξη για τη διαγραφή χρεών

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ τόνισε ότι η κυβέρνηση νοµοθετεί µε καθαρή συνείδηση έχοντας πάντα υπόψη το συµφέρον της χώρας ανεξάρτητα το εκάστοτε πολιτικό κόστος, υπεραµύνθηκε της υπογραφής του Μνηµονίου γιατί – όπως είπε – δεν θα πληρώνονταν µισθοί και συντάξεις και οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειονότητα θα έµεναν άνεργοι. Ακόµη υποστήριξε ότι οι ρυθµίσεις στις εργασιακές σχέσεις ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., είπε ότι οι εργαζόµενοι «δεν χρειάζονται εύκολους εργατοπατέρες» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο ∆ηµόσιο κατηγορώντας ταυτόχρονα την Αριστερά πως στηρίζει τις συντεχνιακές διεκδικήσεις. Για τις ∆ΕΚΟ, ο υπουργός Οικονοµικών ανέφερε ότι η µισθοδοσία απορροφούσε το 80% των εσόδων τους και πως χρειάζεται ο εξορθολογισµός τους ενώ επανέλαβε ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και στις εισηγµένες ∆ΕΚΟ στο Χρηµατιστήριο. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη αντέτεινε ότι οι ρυθµίσεις που προωθούνται δεν µειώνουν τους µισθούς στον ιδιωτικό τοµέα, πως βάζουν κόκκινη γραµµή στους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν, ενώ επεσήµανε ότι δεν ξηλώνονται οι κοινωνικές κατακτήσεις και µπαίνει θεσµικό πλαίσιο σε άναρχο τοπίο στην αγορά εργασίας.

Θα δώσουν τη λίστα
Οι αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (στο ΚΤΕ) αλλά και της αντιπολίτευσης (στην επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων της Βουλής) προκάλεσαν την πρώτη αλλαγή στο πολυνοµοσχέδιο, καθώς την τελευταία στιγµή ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέσυρε την επίµαχη διάταξη για τη διαγραφή των ληξιπρόθεσµων χρεών προς το ∆ηµόσιο ύψους 24 δισεκατοµµυρίων ευρώ. Την ίδια ώρα, όµως, ανακοίνωσε πως θα την επαναφέρει και, µέχρι να γίνει αυτό, θα δηµοσιοποιήσει τη λίστα όλων ανεξαιρέτως των οφειλετών.

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Δηµήτρης Τζάθας

6 σχόλια:

  1. Τζάμπα μαγκιές ο βουλευτάκος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ;
    ....ότι δεν έχει πεισθεί,Ο βουλευτής Μεσσηνίας, από την επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.....

    Λέτε να είναι αντίδραση για την υπουργοποίηση Κουσελά; Λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδικαιολόγητη(;) απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή και άλλων 7 βουλευτών της Ν.Δ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ξεφτίλα δεν έχει όρια!
    Την τελευταία στιγµή ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέσυρε την επίµαχη διάταξη για τη διαγραφή των ληξιπρόθεσµων χρεών προς το ∆ηµόσιο, ύψους 24 δισεκατοµµυρίων ευρώ!!!!

    8.178.000.000.000 δρχ. για να μην ξεχνιόμαστε!
    οχτώ τρισεκατομμύρια εκατον εβδομηντα οχτώ δισεκατομύρια δραχμές!!!!!!!!!!!

    και μετά κόβουν τις συντάξεις και τούς μισθούς του Λαουτζίκου!!!
    Καμαρώστε τους ...........σοσιαλιστές!!!
    Αίσχος! Ντροπή!!!!!ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ, Γαϊδούρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ;
    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχάσεις να πας να τους ψηφίσεις και να τσακώνεσαι με τον φίλο σου και την οικογενειά σου για τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου!!!
    Καημένε Λαέ, πως σε κατάντησαν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα