Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και οι αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και η σημερινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ξήλωμα αποδοχών... ...ξέσπασμα κατά υπουργών".
Στις "βαριές κουβέντες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα νομοσχέδια - εξπρές" αναφέρεται στο βασικό της θέμα η εφημερίδα. Επισημαίνεται ότι επίθεση δέχθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας για το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αρχίζει εβδομάδα εξαντλητικών απεργιών".
Στο σημερινό "απεργιακό τείχος" που "ορθώνουν οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, απέναντι στις περικοπές μισθών και στην επιχειρούμενη κατάργηση των συμβάσεων εργασίας με τις ρυθμίσεις του νόμου "γκιλοτίνα" που η κυβέρνηση "φιλοδοξεί" να περάσει σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο" στέκεται η εφημερίδα στο βασικό της θέμα.
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θέατρο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αντάρτες στις Επιτροπές, ...κότες στην ψηφοφορία".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε διαδικασία πλήρους γελοιοποίησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση του περίφημου πολυνομοσχεδίου που εγκαθιδρύει τον εργασιακό μεσαίωνα, καθώς ενώ στην κλειστή εσωκομματική σύσκεψη (ΚΤΕ) που προηγήθηκε "έψαλαν" τα εξ΄αμάξης στον υπουργό Οικονομικών, στην συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, απεκδύθηκαν την αντάρτικη αμφίεση και μεταμορφώθηκαν σε "κότες", ψηφίζοντάς το με συνοπτικές διαδικασίες και κάποιες ανευ ουσίας γκρίνιες οι οποίες κι αυτές διατυπώθηκαν για την τιμή των όπλων ".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λεφτά υπάρχουν για Νταλάρα και Τσουρή!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η υφυπουργός εργασίας θέλει πολυτέλειες στο γραφείο της. Η υφυπουργός θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας μοιράζει χρήμα. Προφανώς και οι δύο έχουν χάσει την αίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών".
ΕΘΝΟΣ: "Κρας τεστ για την κυβέρνηση στη Βουλή".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε καθοριστικό κρας τεστ για την κυβέρνηση εξελίσσεται η ψηφοφορία
 απόψε στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές σε ΔΕΚΟ και εργασιακές σχέσεις. Εκρηκτική ήταν η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών και Εργασίας του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές να διατυπώνουν έντονες επιφυλάξεις".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δημοψήφισμα για την «Κάρτα του Πολίτη»".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντί η Πολιτεία στη σημερινή οικονομική συγκυρία να εμπνεύσει μια νέα δυναμική στο λαό πιέζει καταστάσεις με βιαστικές μεταρρυθμίσεις και εκβιαστικές αποφάσεις. Θέλει να επιβάλλει την κάρτα του πολίτη δίνοντας παραπλανητικά σχέδια για δημόσια Διαβούλευση και δεν υπολογίζει ούτε την ελευθερία, ούτε το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή τρομοκρατεί τον Γιώργο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δεν συμφωνούν με όσα κάνει ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου σε βάρος των εργασιακών σχέσεων. Μας εξευτελίζετε διαμηνύουν στον Παπανδρέου 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χαρίζουν 24 δισ. ευρώ σε μεγαλοκαρχαρίες αρπάζουν τα τελευταία ευρώ των μισθωτών".
"Σάλο και έντονες αντιδράσεις ακόμη κι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκαλεί η σκανδαλώδης νομοθετική ρύθμιση του συζητούμενου σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής πολυνομοσχεδίου, με την οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επιχειρεί να διαγράψει το 73,4% από τα 32,56 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλονταν στο Δημόσιο έως το τέλος του 2009!", επισημαίνεται στην εφημερίδα.
ΕΣΤΙΑ: "Ποιοί διέλυσαν τον δημόσιο τομέα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα στην Ελλάδα δίδεται μία μεγάλη μάχη, η οποία έπρεπε να έχη δοθή προ πολλών ετών. Αντιπαρατίθενται οι πάσης φύσεως κρατικοδίαιτοι με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Οι πρώτοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν τα κεκτημένα, που οδήγησαν το δημόσιο στα πρόθυρα της πτωχεύσεως και συμπαρέσυραν ολόκληρη την οικονομία. Οι δε δυνάμεις της προόδου προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκούς υπονομεύσεως".
Η ΑΥΓΗ: "Απεργιακό μπλόκο για το πραξικόπημα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με γενική απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στο νομοσχέδιο με το οποίο ανατρέπονται οι συλλογικές συμβάσεις, περικόπτονται οι μισθοί, επεκτείνεται ο θεσμός της ενοικιαζόμενης εργασίας, επιχειρείται η διάλυση των συνδικάτων, ισχυροποιείται η θέση των εργοδοτών. Πρόκειται για πραξικόπημα εις βάρος της κοινωνίας, το οποίο ολοκληρώνεται με την κατεπείγουσα συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή χθες και σήμερα".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η παγίδα της συναίνεσης"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί, σήμερα, αν και ψηφίζει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νόμο-έκτρωμα για το Εργασιακό να εκθέσει ως δήθεν ανεύθυνους και... κακούς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, επειδή αρνούνται τη συναίνεση! Μια κατ' ευφημισμό συναίνεση, η οποία στην πραγματικότητα είναι συνενοχή".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε τεστ αντοχής η κυβέρνηση".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ημέρες δοκιμασίας, εντός και εκτός Βουλής, διανύει η κυβέρνηση καθώς κλιμακώνονται οι πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιδράσεις στην υλοποίηση του Μνημονίου με επίκεντρο την ψήφιση, σήμερα, του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πολυ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ όπως λέμε, πολυνομσχέδιο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "χαμός στη Βουλή για το νομοσχέδιο που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, καταργώντας συλλογικές συμβάσεις και κατακτήσεις δεκαετιών".
Ο ΛΟΓΟΣ: "«Πυρά» στο πολυνομοσχέδιο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία «θερμή» εβδομάδα ξεκίνησε χθες, με ένα μπαράζ απεργιών κατά του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ, το οποίο έρχεται σε ψηφοφορία στη Βουλή σήμερα, ημέρα που έχουν προγραμματιστεί και οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, που έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα συναινέσουν στην κυβερνητική πολιτική".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συναγερμός: όλοι στην απεργία αύριο με το ΠΑΜΕ κόντρα στην πολιτική των μονοπωλίων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με ονομαστική ψηφοφορία και σε μία και μόνη συνεδρίαση, με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το αντεργατικό τερατούργημα που επιφέρει σαρωτικές ανατροπές και οδηγεί στη χρεοκοπία εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά".
ΤΑ ΝΕΑ: "Παπανδρέου-Σαμαράς συναντώντας σήμερα και... τους ενώνουν οι ΔΕΚΟ!".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, η Ν.Δ. προχώρησε σε μία κίνηση συναίνεσης, με την ανακοίνωση ότι πρόκειται να υπερψηφίσει τις περικοπές αποδοχών στις δημόσιες επιχειρήσεις".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η νέα «κυβέρνηση» της Θεσσαλονίκης".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Δοκιμάζονται οι σχέσεις κυβέρνησης - βουλευτών".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος προκαλεί το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Κρίσιμη μάχη για τις μεταρρυθμίσεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρας τεστ για την κυβέρνηση η σημερινή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις. Ο πρωθυπουργός, παρά τις αντιδράσεις και τη σφοδρή κριτική που ασκήθηκε χθες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τη Λ. Κατσέλη, δεν επέβαλε κομματική πειθαρχία στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία".
ΚΕΡΔΟΣ: "«Τεστ αντοχής» στη Βουλή για μνημόνιο και κυβέρνηση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωποι με «φίλια πυρά» από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ για το πολυνομοσχέδιο - σκούπα που ψηφίζεται σήμερα βρέθηκαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "«Πυροδοτούν» εντάσεις οι αλλαγές στα εργασιακά".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα σε κλίμα έντασης, εντός και εκτός Βουλής, αναμένεται να ψηφιστεί αργά απόψε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο επέρχονται ουσιώδεις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα