Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

"Καλλικράτης" στις ΔΟΥ : Κλείνουν οριστικά Εφορίες στη Μεσσηνία

ImageΑναστάτωση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο «κλείνουν οριστικά 71 Εφορίες στην επαρχία». Μεταξύ αυτών, στον πίνακα που παρουσιάζεται με τις υπό κατάργηση Εφορίες, είναι οι ΔΟΥ Μελιγαλά, Μεσσήνης, Πύλου, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας στη Μεσσηνία.
Κατά το εν λόγω δημοσίευμα: «Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με την κατάργηση 71 Εφοριών β΄ τάξης και τη συγχώνευση 30 Εφοριών, ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Σήμερα, σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργούν 290 Εφορίες, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογουμένων. Στο σχέδιο του υπουργείου είναι να καταργηθούν σχεδόν το σύνολο των Εφοριών β΄ τάξης, με εξαίρεση αυτές που βρίσκονται σε νησιά. “Το Βήμα” παρουσιάζει πίνακα με όλες τις υπό κατάργηση Εφορίες που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να διατηρηθούν ως έχουν, καθώς εξυπηρετούν φορολογουμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι δύσκολη η πρόσβαση στις μεγάλες Εφορίες που βρίσκονται στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας».
Οι τοπικές κοινωνίες στις περιοχές της Μεσσηνίας όπου στο δημοσίευμα παρουσιάζονται να κλείνουν οι ΔΟΥ «ξεσηκώνονται», ενώ δεν αποκλείονται και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να μην μπουν «λουκέτα» στις Εφορίες. Ταυτόχρονα, Δημοτικά Συμβούλια, Φορείς και Σύλλογοι αναμένεται να εκδώσουν αποφάσεις – ψηφίσματα, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στον «Καλλικράτη» στις ΔΟΥ.
Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ» από έγκυρες πηγές του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Ελέγχων, «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσει η ΔΟΥ της Κυπαρισσίας, η οποία - αντιθέτως - σχεδιάζεται να αναβαθμιστεί», ενώ «πιθανότατα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους οι ΔΟΥ Μεσσήνης και Πύλου και ίσως του Μελιγαλά», αν και για την τελευταία δε θεωρείται (ακόμα) απόλυτα βέβαιο…
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

2 σχόλια:

  1. ΦΑΤΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ...
    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΡΑΚΟΣ-ΚΟΥΣΕΛΑΣ-ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
    ΜΑΣ ΕΡΗΜΩΣΑΝ,ΜΑΣ ΡΗΜΑΞΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα