Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δήμος Καλαμάτας: Εξαγγέλλει ανανέωση σε πρόσωπα και ρόλους ο Νίκας

Image
«Ανανέωση» είναι η πρώτη κουβέντα που λέει ο δήμαρχος Παν. Νίκας, όταν τον ρωτούν για τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που προτίθεται να επιλέξει στη νέα θητεία της Δημοτικής του Αρχής, τουλάχιστον στα πρώτα της βήματα. Αυτό είπε και στο περιθώριο των χθεσινών του δηλώσεων, όταν ρωτήθηκε και πάλι για το ίδιο θέμα.
Από εκεί και πέρα, το τι μπορεί να σημαίνει πρακτικά αυτό, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αφού ο δήμαρχος θέλει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του μέχρι την τελευταία ώρα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει από την άλλη ότι δεν έχουν γίνει ήδη συναντήσεις με κάποιους δημοτικούς συμβούλους.

Ένα καλό σενάριο, που έχει μεγάλη πιθανότητα επαλήθευσης, είναι να χρησιμοποιηθούν τέσσερις (4) νέοι δημοτικοί σύμβουλοι και δύο (2) από την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής. 
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο κ. Νίκας θα προτείνει στη νέα της θητεία η Δημοτική Αρχή να έχει έξι (6) αντιδημάρχους: στον τομέα των υποδομών ( θα είναι δύο), καθαριότητας, οικονομικών, διοικητικών θεμάτων, ανάπτυξης - ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που ακούγονται, είτε για αντιδήμαρχοι είτε για πρόεδροι επιχειρήσεων, είναι, μεταξύ άλλων, των Χρ. Ριζά, Μαρ. Οικονομάκου, Νικ. Μπασακίδη, Αθ. Ηλιόπουλου, Στ. Στασινόπουλου, Ι. Μπάκα, Δ. Πολίτη, Παν. Ντίντα.
Όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν την προσεχή Κυριακή μετά τις δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. «Υπήρξε μια σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες με τη νέα 25άδα, όπου συζητήσαμε το θέμα της διοίκησης του νέου Δήμου Καλαμάτας. Σε όλη την προεκλογική περίοδο εξέφραζα  την αγωνία μου για το αν θα καταφέρει να λειτουργήσει ο “Καλλικράτης”. Δε χαίρομαι που επαληθεύτηκα. Σε μια εβδομάδα ξεκινά η διοικητική μεταρρύθμιση και ακόμα βρίσκονται στον αέρα μια σειρά από διατάξεις. Αλλάζουν τα πάντα στους Δήμους χωρίς πόρους. Εύχομαι να διαψευστούν όλοι και να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας».
Εκείνο, πάντως, που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι ο δήμαρχος Παν. Νίκας προτίθεται για μια ακόμη φορά να συνεχίσει τη θητεία του έχοντας σε πρώτη προτεραιότητα την καλή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα