Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Επιδότηση. Από 17 Δεκέμβρη η πίστωση του υπολοίπου

ImageΤην Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, η  πίστωση των λογαριασμών των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2010, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τη διαδικασία πληρωμής του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, «τρέχει» η πληρωμή του 30% της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2009. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκτιμά ότι θα είναι έτοιμος να καταθέσει τα χρήματα στους δικαιούχους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Τη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά και την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε προχθές, παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης, ο οποίος ανέφερε πως έγινε αναλυτική συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ. Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, η μείωση θα είναι μεγάλη, ενώ ο υπουργός απέφυγε να πει ποιο θα είναι το ποσοστό. Πάντως, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι θα γίνει διαβούλευση και προσπάθεια δικαιότερης κατανομής των επιδοτήσεων.
Ωστόσο, ο κ. Κοζομπόλης παρατήρησε ότι, αν μικρύνει η «ψαλίδα» μεταξύ μεγαλύτερου και μικρότερου, η Ελλάδα λόγω της στρεμματικής ενίσχυσης θα έχει τη μεγαλύτερη μείωση. Επίσης, το α΄ τρίμηνο του 2011 θα ανακοινωθεί ο προϋπολογισμός και εκεί θα γίνει γνωστό πόση θα είναι η μείωση.
Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας επισήμανε ότι εξακολουθεί να υπάρχει αοριστία σχετικά με το θέμα του «ενεργού αγρότη», αφού δεν έχει διευκρινισθεί ποιος θα χαρακτηρίζεται έτσι: «Ζητήσαμε από τον υπουργό να το ξεκαθαρίσει. Και επιτέλους, να κλείσει το θέμα των αγροτών του Κολωνακίου. Τέλος, υπήρξε μια ανησυχία απ’ όλους μας για συρρίκνωση και αποδυνάμωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα