Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σύλληψη 47χρονης για μεγάλη φορολογική απάτη

        
ImageΜια μεγάλη απάτη με εικονικά τιμολόγια, που αγγίζουν το ποσό των 500.000 ευρώ, και επιστροφή ΦΠΑ για εμπορία ελαιολάδου, αποκαλύφθηκε χθες, με μια 47χρονη από την Κυπαρισσία, η οποία έχει ήδη συλληφθεί από το απόγευμα της Πέμπτης, με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη.
Η υπόθεση, φαίνεται να έχει αρκετές διαστάσεις, αφού τα πρώτα στοιχεία, δεν δείχνουν μόνο φορολογικές παραβάσεις, αλλά πλαστογραφία, απάτη, κ.ά.
Τα στοιχεία, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην κατοχή του το ΣΔΟΕ, δείχνουν πως η 47χρονη έχει εισπράξει το ΦΠΑ για τουλάχιστον από τα μισά εικονικά τιμολόγια, τα οποία εξέδιδε για λογαριασμό εταιρίας που εργαζόταν, χωρίς η εταιρία – από τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας - να γνωρίζει το παραμικρό.
Σύλληψη
Στην υπόθεση το ΣΔΟΕ έφτασε, μετά από διασταύρωση στοιχείων. Το απόγευμα της Πέμπτης, κλιμάκιο πραγματοποίησε έλεγχο σε κατάστημα που διατηρεί η ίδια στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Η 47χρονη, όμως εργαζόταν και σε μεγάλη εταιρία που ασχολείται με εμπορία ελαιόλαδου και με αντικείμενο τα λογιστικά της εταιρίας αυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργασία της, ως βοηθός λογιστή κατά κάποιο τρόπο, γινόταν άτυπα, μιας και ως λογιστής της εταιρίας στα επίσημα έγγραφα φαίνεται φοροτεχνικός από την Καλαμάτα.
Κατά τον έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ την Πέμπτη στο κατάστημά της, εντόπισε όλα τα στοιχεία που ήθελε και αποδείκνυαν την απάτη και αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της.
Επιστροφή ΦΠΑ
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η 47χρονη είχε αποσπάσει τιμολόγια της εταιρίας που εργαζόταν τα πλαστογραφούσε και εξέδιδε πλαστά για εμπορία ελαιολάδου πολλών τόνων. Συνολικά υπολογίσθηκε ότι τα εικονικά τιμολόγια που είχε εκδώσει φτάνουν σε αξία τα 500.000 ευρώ.
Στη συνέχεια, τα κατάθετε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής ΦΠΑ. Για την οικονομική χρήση του 2009, η 47χρονη είχε ήδη εισπράξει ως επιστροφή το ποσό περίπου των 35.000 ευρώ, ενώ είχε καταθέσει περίπου ισόποσα εικονικά τιμολόγια και για την οικονομική χρήση 2010, αλλά δεν πρόλαβε να εισπράξει το ποσό από την επιστροφή ΦΠΑ.
Χθες όλη την ημέρα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, πραγματοποιούσε έλεγχο στα λογιστικά της εταιρίας που εργαζόταν η 47χρονη, ενώ εξετάζεται αν η όλη απάτη γινόταν εν αγνοία της ή όχι.
Από τις αρχές η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλες διαστάσεις ή αν εμπλέκονται και άλλα άτομα.Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα