Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Απειλούν με παραιτήσεις μεγαλοστελέχη της ΝΔ στην Ηλεία.

Απειλούν με παραιτήσεις  μεγαλοστελέχη της ΝΔ στην Ηλεία. Μαζική η αντίδραση των ψηφοφόρων στο μπάσιμο Κοντογιάννη από τη Β΄Αθήνας
Κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ στο Νομό με δεύτερη έδρα σε ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή
Με διαρροές και τη δημιουργία κλίματος η "σφήνα" Κοντογιάννη έχει βάλει φωτιές στην Ηλεία. Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, η Ηλεία βάφτηκε μπλε και τώρα, η Συγγρού αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να χάσει την πρώτη θέση, καθώς οι Ηλείοι απειλούν να μην ξαναψηφίσουν Ν.Δ.

Αιτία η φήμη ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης πιέζει να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια, καθώς οι ψηφοφόροι βλέπουν να παραβιάζεται κατάφωρα η δημοκρατική νομιμότητα και η σταυροδοσία. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ψηφοφόροι της Ηλείας ετοιμάζονται
Η απώλεια της δεύτερης έδρας θα ωφελήσει είτε το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, είτε ακόμη και τη Χρυσή Αυγή. Φήμες θέλουν τον κ. Κοντογιάννη να πλασάρεται πάνω από τον Κ.Τζαβάρα ή πάνω από τη Διονυσία Αυγερινοπούλου, παρʼό,τι η τελευταία ειδικά, κατέγραψε μεγάλη δυναμική και στις περιοχές της Ζαχάρως, όπου ως νεαρή πολιτικός συγκέντρωσε ψήφους ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ. Στη Ζαχάρω, το ποσοστό της Ν.Δ κυμάνθηκε στο 33% και της Αυγερινοπούλου σε ποσοστά τύπου 95%, ενώ ο μέσος όρος σε όλο τον υπόλοιπο νομό δεν ξεπέρασε το 20%.

Κύμα τηλεφωνικών διαμαρτυριών κατέκλυσε από την περασμένη Παρασκευή τη Συγγρού, καθώς η αυτομόληση Κοντογιάννη ουδόλως έχει συγχωρηθεί από τους Ηλείους, που ακόμη μιλούν για δεύτερο Κοντογιαννόπουλο. Η τοποθέτηση Κοντογιάννη, επισημαίνουν, άνθρωποι του κόμματος στο Νομό θα ζημιώσει λιγότερο την παράταξη αν γίνει στη Β΄Αθήνας, καθώς στην Ηλεία ο πρώην υφυπουργός όχι μόνο δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα ποσοστά του 2004, αλλά θα προκαλέσει και μαζική φυγή ψηφοφόρων με αποτέλεσμα να μην είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα σε έναν νομό, αλλοτινό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ.
Στην Ηλεία, η αντίσταση στη ΔΗ.ΣΥ μετά την αποσκίρτηση Κοντογιάννη ήταν τέτοια, που στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα της κας. Μπακογιάννη έλαβε μόλις το 1,8% των ψήφων, παρ΄ό,τι ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ -αν και πολιτεύτηκε στη Β΄Αθήνας προσπαθούσε να κρατήσει επαφή με το Νομό, και με καθημερινές καταχωρίσεις στα ΜΜΕ, αλλά ακόμη και δια της συζύγου του, κουμπάρας της κας. Μπακογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο χωριό του, το Βαρθολομιό, η ΔΗ.ΣΥ έλαβε μόλις 61 ψήφους σε σύνολο 5.215 εγγεγραμμένων και 3.210 ψηφισάντων!
Η αντίδραση είναι τέτοια, που οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ σε Βάρδα, Γαστούνη, Κρέστενα, Αμαλιάδα και Ζαχάρω κατακλύστηκαν από τηλέφωνα, φαξ και μέιλ από ψηφοφόρους-ακόμη και από το χωριό του Κοντογιάννη-οι οποίοι σε έντονους τόνους επισημαίνουν ότι δεν θα ανεχθούν επιστροφή του και μάλιστα σε θέση ήδη εκλεγέντος βουλευτή. Οι ψηφοφόροι απειλούν να ψηφίσουν άλλα κόμματα και τουλάχιστον 150 μεγαλοστελέχη, πρώην δήμαρχοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι απειλούν με παραίτηση. Οι ίδιοι σε επιστολές που έστειλαν και στη Συγγρού επεσήμαναν ότι η κεντροδεξιά συμπαράταξη στόχο έχει να δώσει δυναμική στην παράταξη και όχι την αποδιοργάνωσή της. Αν θέλει η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ και τα μεγαλοστελέχη της να επιστρέψουν, ας δώσουν τη μάχη που έδωσαν κι όσοι παρέμειναν στο κόμμα, κι όχι να επιμένουν να εμφανίζονται ως λαφυραγωγοί και στρατηγοί. Αν έχουν δυναμική θα εκλεγούν γιατί θα αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος, σημειώνουν. Αν δεν έχουν, ας μην περιμένουν να δρέψουν καρπούς άλλων και κυρίως, ας μην κάνουν ζημιά σε μια περιοχή, που με μέσον όρο 19% για τη ΝΔ έφερε 23% στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα