Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Παπουτσής: "Απαράδεκτοι όσοι ισοπέδωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου

"Να αποδείξουμε ότι η συζήτηση για την πολιτική πρόταση και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν είναι προσχηματική για την εξυπηρέτηση», σημείωσε. "Η επιτυχία του PSI, οφείλεται στις πολύτιμες προσπάθειες της κυβέρνησης και των θυσιών του ελληνικού λαού", είπε ο Χρήστος Παπουτσής.
Για την εξέλιξη αυτή απένειμε τα εύσημα στον Γ. Παπανδρέου και στον Ευ. Βενιζέλο αλλά "πάνω απ΄ όλα στις θυσίες του ελληνικού λαού".
"Παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με την οικονομία στο γύψο. Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις. Σε ένα εχθρικό περιβάλλον δώσαμε μάχη για νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο", τόνισε ο κ. Παπουτσής.

"Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη... Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας... Στο ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα".
Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε πως η μάχη πρέπει να στηθεί μέσα στο κόμμα και απάντησε και στα... στοιχήματα που τον θέλουν να παραιτείται, δείχνοντας πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει: ""Δεν είναι λύση οι μοναχικές πορείες, πρόσθεσε και τόνισε ότι έχει νόημα και η εκλογή του προέδρου από τη βάση αλλά και η παρουσία δεύτερου υποψηφίου, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας, του κάθε δημοκρατικού πολίτη αυτής της χώρας".
"Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για την έξοδο από την κρίση, χρειάζεται σταθερότητα και κοινωνική συνοχή", ανέφερε .
Η περίοδος της επίπλαστης ευημερίας, μας βόλευε όλους είπε, κατηγόρησε τη ΝΔ για το ξεχαρβάλωμα του κρατικού μηχανισμού και άσκησε και κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τις λανθασμένες επιλογές και την καθυστέρηση. Ο λαός πρόσθεσε απαιτεί από εμάς αυτοκριτική αλλά χωρίς να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Πρέπει να αποδείξουμε ότι το ζήτημα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μέλλον της χώρας, ένα είναι το μεγάλο υπαρξιακό ερώτημα για όλους μας, υπάρχει περιθώριο για προοδευτική πολιτική στην Ελλάδα, η απάντηση θα καθορίσει τις πολιτικές μας επιλογές, τις συμμαχίες και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας, σημείωσε.
Ο κ. Παπουτσής δήλωσε "καρφώνοντας"" εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Βενιζέλο, ότι είχε εκφράσει εγκαίρως τις επιφυλάξεις τους για το πρώτο μνημόνιο και του ΔΝΤ, αλλά στήριξε την της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Κατά την ομιλία του ο κ. Παπουτσής πρότεινε, μεταξύ άλλων, δραστική μείωση των μηνιαίων δόσεων σε δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, καθώς και πλαφόν σε τιμές βασικών προϊόντων για να διευκολυνθεί η ελληνική οικογένεια.
"Μην μου πείτε ότι δεν το επιτρέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες" είπε χαρακτηριστικά για την δεύτερη πρότασή του προσθέτοντας ότι δεν μπορεί η τρόικα να μας ζητεί μόνο να παραβιάζουμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν τους μισθούς των εργαζομένων.
Ο Χρήστος Παπουτσής, τόνισε στην ομιλία του ότι απαιτείται σύγχρονο, δίκαιο σταθερό και απλοποιημένο φορολογικό σύστημα, "πρέπει" είπε "να αντιμετωπίσουμε στην πάταξη της φοροδιαφυγής, οφείλουμε ταυτόχρονα να κάνουμε μία συμφωνία μεταξύ μας, είπε να δεσμευθούμε ότι η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι κορυφαία επιλογή, όπως επίσης και η διασφάλιση των υπηρεσιών του κράτους".
"Η επένδυση στην παιδεία", είπε είναι εθνική επένδυση, "πιστεύω αδιαπραγμάτευτα στο ρόλο της δημόσιας και δωρεάν παιδείας" και τόνισε ότι πιστεύει στη δέσμευση που διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει, να ανοίγει νέους δρόμους στην κοινωνία και στο κίνημα.
Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι "οφείλουμε να τού αναγνωρίσουμε ότι με προσωπικό κόστος έδωσε μια ασύλληπτη μάχη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια".
Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσπάθεια πολιτικής ισοπέδωσης του κ. Παπανδρέου, και μάλιστα από κάποιους που διετέλεσαν υπουργοί.
"Δεν αποδέχομαι τη λογική της ηττοπάθειας και όσων μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι των δεξιών επιλογών. Δεν συμφωνώ στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο ΚΟΔΗΣΟ, σε ένα μικρό συμπληρωματικό μόρφωμα του συστήματος κυβερνητικής εξουσίας", είπε ο Χρήστος Παπουτσής.
"Η χώρα έχει ανάγκη, πρόσθεσε από ένα ισχυρό και πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη όλα τα στελέχη του, κανείς δεν περισσεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι χάρηκε που άκουσε και τον Ευ. Βενιζέλο που υπεύθυνε πρόσκληση στα στελέχη" και ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος να επανεξετάσει την επιστροφή των στελεχών που διαγράφηκαν.
Τέλος είπε "Αρνούμαι ένα ΠΑΣΟΚ με βαρονίες και αν το ανέχθηκα για κάποια χρόνια δεν το ανέχομαι πια, αυτό το ΠΑΣΟΚ ανήκει στο παρελθόν", ενώ στα δήλωσε για άλλη μια φορά αντίθετος στη διαμόρφωση ενός αστυνομικού κράτους, υπερασπίζοντας την θητεία του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα