Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Είκοσι πέντε δισ. ευρώ για τη στήριξη των καταθέσεων

Στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, που πολλοί κατηγορούν και πολλοί θέλουν να καταγγείλουν, έχουν δοθεί στην Ελλάδα και βρίσκονται σε λογαριασμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 25 από τα 50 συνολικά δισ. ευρώ που προβλέπονται, για τη στήριξη των Τραπεζών, δηλαδή ουσιαστικά για τη στήριξη των καταθέσεων των Ελληνίδων και των Ελλήνων που βρίσκονται στις ελληνικές Τράπεζες.
Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί, προτείνει και αγωνίζεται να γίνει η εκταμίευση των ποσών αυτών με τους όρους που προβλέπει η νομοθεσία, με όλες τις εγγυήσεις που απαιτούνται ώστε τα χρήματα αυτά τελικά να βοηθήσουν τη ρευστότητα στην αγορά, τις επενδύσεις, τις επιχειρήσεις, την καταπολέμηση της ανεργίας.

 Αλλά πρέπει να τοποθετηθούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στο μείζον αυτό ερώτημα. Συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εκταμιευτούν αυτά τα 25 δισ. ευρώ για τη στήριξη των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών; Για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και άρα της ανάπτυξης; Για την καταπολέμηση της ανεργίας; Όσοι έχουν επιφυλάξεις για τη δανειακή σύμβαση και δεν τη θέλουν και την κατηγορούν και τη θεωρούν ως κάτι που πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη, θέλουν να πάρουμε τα λεφτά; Ή νομίζουν ότι θα παίρνουμε τα λεφτά αλλά θα βρισκόμαστε εκτός του πλαισίου του σύμβασης, χωρίς να υπάρχει η νομική και πολιτική βάση της σύμβασης αυτής;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τον κάθε Έλληνα πολίτη. Γιατί η υπόσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αφορά όχι τους μεγαλοτραπεζίτες και τους μεγαλομετόχους, αλλά τους μικροκαταθέτες, αφορά όλους τους επιχειρηματίες που ψάχνουν να βρουν κεφάλαια κίνησης μέσα από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Αυτά τα ζητήματα στην πραγματικότητα αφορούν ανέργους και εργαζόμενους. Γιατί χωρίς επιχειρήσεις, χωρίς οικονομία που να στέκεται στα πόδια της, θα πολλαπλασιαστεί δραματικά το πρόβλημα της ανεργίας και βεβαίως η χώρα θα πέσει σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση.

2 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 27, 2012

    ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ!!!
    ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ Κοι ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ,
    ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
    ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!!!!!
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ .....ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜιχάληςΜαΐου 27, 2012

    Κάποτε ψήφιζα ΠΑΣΟΚ και πίστευα ότι ψήφιζα αριστερά.............Πως έγινε και μου βγήκε τώρα δεξιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα