Τρίτη 22 Μαΐου 2012

η Κωλοτούμπα, Όταν ο Σαμαράς έκανε κωλοτούμπες, ο Μελισσανίδης έτρωγε βελανίδια

ΑΥΤΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ!!!!
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .......... ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!!
απο το Blog Clopy
Το θέμα μας απόψε είναι η κωλοτούμπα. Και συγκεκριμένα η πολιτική κωλοτούμπα η οποία έχει κυριαρχήσει στην ελληνική πολιτική σκηνή από τις 6 Μαϊου και μετά. Είναι πραγματικά υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι έλληνες πολιτικοί για να ξεχωρίσουν και δύσκολη η καταγραφή του ιστορικού, αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε μέρος αυτών. Ας μην ξεχνάμε, οτι έχουμε ακόμη ένα μήνα σχεδόν μέχρι τις επόμενες εκλογές και θα δούμε πολλά ακόμα.
Ας περάσουμε όμως στους πραγματικούς σταρς αυτής της βραδιάς, τους πολιτικούς μας. Η σειρά είναι τυχαία, ο κάθε υποψήφιος έχει τη δική του προσωπική διαδρομή και δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη (την κωλοτούμπα):
- Αντώνης Σαμαράς: Πολιτικός με εμπειρία στην κωλοτούμπα, έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ, έκανε δικό του κόμμα για να επιστρέψει σ’αυτήν κάποια χρόνια αργότερα. Ψήφισε όχι στο πρώτο μνημόνιο και διέγραψε τη Ντόρα επειδή ψήφισε ναι. Στη συνέχεια ψήφισε ναι και διέγραψε 21 βουλευτές που ψηφίσανε όχι. Τώρα πήρε πίσω τη Ντόρα που έλεγε ναι και βουλευτές του ΛΑΟΣ που μέχρι χτες λέγανε όχι. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αλλάξει άποψη και από το “μου δίνετε αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές” στο “είστε ανεύθυνοι που θέλετε πάλι εκλογές”.
- Ντόρα Μπακογιάννη: Ψήφισε ναι στο μνημόνιο και διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία. Δήλωσε πως “θα αποχωρήσω από την πολιτική αν δε μπει το κόμμα μου στη βουλή” και όταν το κόμμα της δεν μπήκε, επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία. Για την οποία λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει πως είναι “αδιόρθωτοι μέχρι τέλους και επικίνδυνοι”. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι (κακεντρεχείς) που λένε πως το πρώτο δεν αποτελεί κωλοτούμπα καθώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική ούτως ή άλλως.

- Φώτης Κουβέλης: Κάποτε στέλεχος του Συνασπισμού, αποχώρησε και έφτιαξε τη Δημοκρατική Αριστερά. Επεσήμανε την υπέρτατη ανάγκη να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν αν δεν συμφωνούσε κι ο ΣΥΡΙΖΑς τον οποίο λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά είπε επικίνδυνο και λαϊκιστή. Μάδησε τη μαργαρίτα για μερικές μέρες και τελικά κατέληξε πως δεν θέλει να συμμετάσχει χωρίς το φίλο του τον Αλέξη. Οι ίδιοι κακεντρεχείς με τους παραπάνω, λένε πως δέχτηκε τηλεφώνημα λίγες ώρες πριν από τον Καρατζαφέρη που του είπε “Φώτη μην κάνεις την ίδια μα..κία με μένα”. Ο ίδιος, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές δήλωνε οτι δεν θα συνεργαστεί με μη-προοδευτικές δυνάμεις, αφήνοντας να εννοηθεί οτι σε αυτές συμπεριλαμβάνει και το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Τέσσερις μέρες μετά, στις προοδευτικές δυνάμεις συμπεριλάμβανε ακόμα και τη ΝΔ.
- Πάνος Καμμένος: Ο πολιτικός που δήλωσε πως ”Ούτε νεκρός συνεργασία με τη ΝΔ” και πως “ότι λέμε ισχύει για πάντα“, λέγεται πως παρέδωσε ένα non-paper στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου λίγο-πολύ έλεγε πως το κόμμα τους θα συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άμα είναι να πάρει 1 υπουργείο και μερικές καλές θέσεις. Το έγγραφο στάλθηκε στα κόμματα, οι βουλευτές του δεν είχαν ενημερωθεί και ο ίδιος βγήκε και κατηγόρησε την προεδρία πως πλαστογράφησε ένα κείμενο για να τον εκθέσει. Κάτι το οποίο δεν έγινε πολύ πιστευτό όπως ήταν αναμενόμενο.
- Κώστας Κιλτίδης: Το πιο hot όνομα κάθε μεταγραφικής περιόδου. Μέσα σε 2 χρόνια άλλαξε 4 κόμματα. Από τη ΝΔ, στη Δημοκρατική Συμμαχία, από εκεί στο ΛΑΟΣ και ξανά πάλι στη ΝΔ. Ο άνθρωπος που υπερβαίνει τα ψευτοδιλήμματα τύπου μνημόνιο-αντιμνημόνιο, λτιότητα-ανάπτυξη και άμυνα-επίθεση και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις εξίσου καλά. Συνεργάτες του Βαλβέρδε λένε πως ο Ισπανός τεχνικός φεύγοντας από τον Ολυμπιακό δήλωσε πως “Αν είχαμε έναν παίκτη-εργαλείο όπως ο Κιλτίδης, δεν θα είχαμε αποκλειστεί από το UEFA”.
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Οι (γνωστοί μας πλέον) κακεντρεχείς, λέγανε πως ένας άνθρωπος με το πολιτικό βάρος του Μπένι, δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει κωλοτούμπες. Πόσο άδικο είχαν. Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να κάνει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στις προηγούμενες εκλογές και ήθελε μόνο τους πρώτους δύο, τώρα καταγγέλει τον Σαμαρά που τον άφησε απ έξω και κάνει με τον Τσίπρα. Χρυσή στιγμή στη φετινή του σταδιοδρομία θεωρείται και η δήλωσή του πως “το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το χρέος από τις πλάτες των πολιτών χωρίς να ανοίξει ρουθούνι”. Φήμες λένε οτι μετά από αυτήν τη δήλωση ο George R. R. Martin είπε στον ατζέντη του: “Αν πεθάνω πριν ολοκληρώσω το Song of Fire and Ice (Game of Thrones), θέλω να το ολοκληρώσει ο Βενιζέλος”.
- Στέφανος Μάνος: Ο άνθρωπος με το πιο πρωτοποριακό οικονομικό πρόγραμμα στις φετινές εκλογές που περιλάμβανε μείωση φόρων και εισφορών, αύξηση κοινωνικών δαπανών και αποπληρωμή του χρέους, θα διοικούσε τη χώρα με την ίδια αποτελεσματικότητα που διοίκησε και την Αλλατίνη. Αφού τους κατήγγειλε όλους προεκλογικά, κατάφερε τελικά να φάει χυλόπιτα ακόμα και από το Βενιζέλο, πράγμα που φαινόταν απίθανο. Τελικά θα συνεργαστεί με τον Τζήμερο του Δημιουργία Ξανά, με τον οποίον έχουν εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, κάτι όμως που το Photshop μπορεί να διορθώσει.
- Θάνος Τζήμερος: Ο επιχειρηματίας με τις φρέσκιες αποτυχημένες ιδέες της θατσερικής αγγλίας με ολίγον από δουλεμπόριο και πατριδοκαπηλία, δήλωνε οτι είναι υπερ της “πολιτικής χωρίς πολιτικούς“. Μετά τις εκλογές και αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Στέφανο Μάνο ο οποίος βγήκε πρώτη φορά βουλευτής μόλις πριν 35 χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία. Επειδή όμως τα προεκλογικά τους προγράμματα είχαν κομματάκι μεγαλούτσικες διαφορές σε κάποια θέματα όπως το μεταναστευτικό, άλλαξε το πρόγραμμά του με τη δημοκρατική μέθοδο του Photoshop.
- Γιώργος Καρατζαφέρης: Οι κακεντρεχείς (πολλά) λένε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απαντάει αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου ανάλογα με τον αν η τελευταία πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τελειώνει σε σύμφωνο ή φωνήεν. Η αλήθεια είναι οτι το ΛΑΟΣ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο αλλά αμέσως μετά όταν κάποιος το ανέφερε αναφωνούσε “ποιο ελάφι;” και συνέχιζε να δηλώνει ενάντια στα μνημόνια. Μέχρι που συμμετείχε στην επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση από την οποία αποχώρησε με τα ποσοστά του μονοψήφια. Έκτοτε κάνει αντιμνημονιακό αγώνα κυρίως ενάντια στον παλιό του εαυτό. Αλλά όχι τον πολύ παλιό του.
- Γιώργος (Γιωργάκης) Παπανδρέου: Αν και αποχώρησε από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές, έχει μπει στο πάνθεον της κωλοτούμπας μετά τα περίφημα “Λεφτά (δεν) υπάρχουν” και “
Δεν θα αυξήσω το ΦΠΑ/ δεν θα πάρω νέα μέτρα”
Σίγουρα υπάρχουν πολλές (και πολλοί) κωλοτούμπες τους οποίους ξεχάσαμε, δεν είχαμε χρόνο ή δεν θέλαμε να ασχοληθούμε μαζί τους επειδή είμαστε διαπλεκόμενοι. Η Κατσέλη και άλλοι ΠΑΣΟΚοι βουλευτές που μας έπρηξαν σε κάθε ψηφοφορία δύο χρόνια τώρα θα ψηφίσω/δεν θα ψηφίσω. Ίσως κι ο ΣΥΡΙΖΑς (θα λεγαν οι κακεντρεχείς) που από τότε που του επιτέθηκε Το Σύμπαν έχει μαλακώσει κάπως το λόγο του. Κατηγορήθηκε ωστόσο μετά τις εκλογές για μη-κωλοτούμπας από τα υπόλοιπα κόμματα αφού αρνήθηκε να κάνει άλλα από αυτά που έλεγε προεκλογικά. Οι μόνοι που αδιαμφισβήτητα ήταν στα όρια της (νεκρικής, λένε οι κακεντρεχείς) ακαμψίας ήταν τα στελέχη του ΚΚΕ (τα τελευταία 30 χρόνια).
Όπως μου θύμισε κι ο ΠάνωΣ Κ. ξέχασα έναν βασικό κωλοτούμπα της φετινής εκλογικής σεζόν, τον Άδωνις Γεωργιάδις που είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν πάει από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, “Ρε πάτε καλά…Θα πάω εγώ στη Νέα Δημοκρατία;” και έναν all time classic, τον Θεόδωρο Πάγκαλο να δηλώνει “θα φυγω από το πασοκ αν γινει αρχηγος ο Παπανδρεου” το 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα