Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Όταν η Βίκυ Σταμάτη ζούσε στο ρετιρέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

 Όταν η Βίκυ Σταμάτη ζούσε στο ρετιρέ του Μουσείου Κυκλαδικής ΤέχνηςΈνα κοινό μυστικό, που το ήξεραν επί χρόνια πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αποκαλύπτει ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο αρχείο του: Οτι η Βίκυ Σταμάτη ζούσε έως το 2004 στον 6ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, πληρώνοντας (μόνο) 1.825,60 ευρώ κάθε μήνα !
Στο αρχείο του πρώην υπουργού βρέθηκε το ενοικιαστήριο του ρετιρέ στο οποίο διέμενε η σύντροφός του, επί σειρά ετών. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης βρίσκεται στην καρδιά του Κολωνακίου, στο κέντρο της Αθήνας και είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται στους… κοινούς θνητούς ότι διαθέτει ρετιρέ στο οποίο μπορούν να διαμένουν άτομα που δεν ανήκουν στη διεύθυνση του εν λόγω Μουσείου.
Ο 6ος όροφος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης βρίσκεται σε ένα από τα πλεονεκτικότερα σημεία της Αθήνας, με θέα στην Ακρόπολη και στον Υμηττό και απέχει δυο βήματα από τον κήπο του Ζαππείου ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πρωθυπουργικό και από το προεδρικό Μέγαρο της οδού Ηρώδου Αττικού, αναφέρει η iefimerida.gr.

Το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν αποκαλύπτει, ωστόσο, ποιες ήταν οι διασυνδέσεις που του επέτρεπαν να διατηρεί αυτή την προνομιακή «φωλιά» για τη σύντροφό του, πληρώνοντας τόσο μικρό ενοίκιο που δεν αντιστοιχεί ούτε στην αξία του κτιρίου, αφού πρόκειται για Μουσείο, ούτε στο σημείο στο οποίο αυτό βρίσκεται.
Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν, επίσης, τις αλόγιστες δαπάνες που έκανε το ζευγάρι για μια διήμερη παραμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ναυπλίου. Σε έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του ξόδεψαν 2.500 ευρώ μόνο για το room service του ξενοδοχείου και στις αποδείξεις υπήρχαν παραγγελίες 960 ευρώ, 400 ευρώ κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα