Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Το χρονικό μιας προπαγάνδας

 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
Το κείμενο αυτό το είχα αναρτήσει σχεδόν πριν ένα χρόνο. Με κάποιες προσθήκες και μικρές αλλαγές στα τωρινά σχόλια δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΤΟ ΧΩΝΙ”…
Τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας στήριξαν και στηρίζουν όσο μπορούν τις μνημονιακές πολιτικές. Και επιμελώς έκρυψαν τις αλήθειες. Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και βρισκόμαστε μια ανάσα από τις επαναληπτικές εκλογές. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τι έγραφαν τα ΜΜΕ (Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα), όχι πριν από ένα μήνα, αλλά πριν από δύο χρόνια. Μάλιστα πολλά από αυτά είχαν γραφτεί πριν την επίσημη ανακοίνωση για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ, από το Απρίλιο του 2010.
Πολλοί προπαγανδιστές που παριστάνουν τους δημοσιογράφους κάνουν ότι δεν είχαν καταλάβει που οδηγούσε την χώρα η τρόικα και το τι μας ετοίμαζαν.
Πέφτουν ένας – ένας από τα σύννεφα.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι:
Πρόκειται για ανθρώπους με μειωμένη αντίληψη (κάτι σαν τους υπουργούς που παραπλανούνται) ή έχουν την ίδια ευθύνη για την καταστροφή που βιώνουμε καθώς έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο να μειωθούν οι αντιδράσεις;
Σε παρενθέσεις υπάρχουν λίγα τωρινά σχόλια. Ας θυμηθούμε λοιπόν:
16/4/2010
Και τώρα άρχισαν ήδη να μιλάνε για κάτι αποπληθωρισμούς που σημαίνει μείωση μισθών, κόψιμο δώρων και επιδομάτων, μείωση συντάξεων… στον ιδιωτικό τομέα, αδέρφια! (όταν τα ΜΜΕ μας ζάλιζαν για τους κακούς δημόσιους υπάλληλους και έκρυβαν επιμελώς ότι τα μέτρα θα επεκταθούν)
17/4/2010
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
Η χώρα θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση, μας λένε προσπαθώντας να μας χρυσώσουν το χάπι της χρεοκοπίας μας.
Η αλήθεια είναι ότι η κρίση θα βγει πιο ισχυρή από την χώρα
21/4/2010
Λαμβάνοντας υπόψη την αναξιοπιστία των πολιτικών μπορούμε να παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες και να πούμε με βεβαιότητα ότι θα έχουμε επιπλέον μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, θα κόψουν κάτι σαχλαμάρες που λέγονται επιδόματα άδειας και δώρα Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, θα σταματήσει ο αναχρονιστικός θεσμός των συλλογικών συμβάσεων…
23/4/2010
Το ωραίο είναι ότι θα έρθουν τα πάνω κάτω στην ζωή την δική μας και των παιδιών μας αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα λυθεί.
Μια παράταση τριών ετών πριν την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου μας πήραμε. (Η πρώτη πτώχευση ήρθε νωρίτερα με το PSI και θα ακολουθήσει και άλλη. Αυτό το γεγονός, της παράτασης δεν μπορούσαν να το καταλάβουν οι δημοσιογράφοι; Θα δούμε και παρακάτω ότι από τότε δεν έβγαιναν τα νούμερα)
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
26/4/2010
Επίσης οι εργασιακές σχέσεις θα γίνουν επιτέλους σοσιαλιστικές. Γιατί ο επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Γιωργάκης είναι σοσιαλιστές.
Έτσι δεν θα υπάρχουν αποζημιώσεις στις απολύσεις γιατί καλομαθαίνουν οι απολυμένοι και αναζητούν μόνιμα την απόλυση. Δεν θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις. Θα πηγαίνει ο εργαζόμενος στον εργοδότη και θα διαπραγματεύεται μόνος του τον μισθό του…
Και θα παίρνει κάτι λιγότερο από το επίδομα αφέλειας.
Εξάλλου τι σημαίνει συλλογική σύμβαση; Ανήλικοι είναι οι εργαζόμενοι να θέλουν κηδεμόνα που θα κανονίζει τους κατώτατους μισθούς;
Η Ελλάδα έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους κλητήρες. Ανήκουν στην μαφιόζικη οργάνωση που ονομάζεται κυβέρνηση
Ο μόνος τρόπος για να ανασάνει η Ελλάδα, λένε οι ειδικοί, είναι να υπάρξει ανάπτυξη. Με το ΔΝΤ όμως θα έχουμε ύφεση.
Οπότε ας ετοιμάσουμε τα κόλλυβα. (παραβιάζω ανοιχτές πύλες)
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
30/4/2010
Κατά 30% τουλάχιστον πιο φτωχοί θα γίνουμε (εδώ ομολογώ έπεσα έξω, τουλάχιστον 50% ήταν ο στόχος) . Για να αβγατίσουν τα κέρδη τους οι αγορές, οι τράπεζες και οι βιομηχανίες όπλων
Η Ομολογία του υπουργού
6/5/2010
Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι με αυτά τα μέτρα θα σωθεί η Ελλάδα; Ότι δεν θα πτωχεύσουμε (και επισήμως);
Αν υπάρχει ας το ξανασκεφτεί. Το είπε ο ίδιος ο υπουργός (ο Παπακωνσταντίνου). Τι είπε; Σε ένα από τα κανάλια που έδωσε συνέντευξη είπε το εξής: «Πολλοί λένε ότι με τα μέτρα αυτά η Ελλάδα το μόνο που θα πετύχει είναι να αναβάλλει την πτώχευση για τρία χρόνια. Δηλαδή τι θέλουν αυτοί; Να πτωχεύσουμε τώρα;».
Δεν είπε: «τι μ…..ς λέτε. Με τον μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα εξασφάλισε την σωτηρία της και όλα θα είναι μια χαρά μετά από 3, 5 χρόνια». Αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι σε τρία χρόνια πάμε για φούντο.
Και λογικό είναι. Η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια και για μια τριετία θα θέλει περίπου 200 δις για να ξεχρεώσει το τωρινό δάνειο και κάτι προηγούμενα. Που θα τα βρει; (ε, δεν χρειαζόταν δέκα μήνες σκέψης και ανάλυσης για να το καταλάβει κάποιος αυτό. Ας μην πέφτουν λοιπόν από τα σύννεφα).
11/5/2010
Ο Σαχινίδης δήλωσε ότι από τον Οκτώβριο ήξεραν ότι η μόνη εναλλακτική ήταν το ΔΝΤ… Πασοκιές. ( και για άλλη μια φορά μείναμε έκπληκτοι όταν ο Στρος Καν είπε ότι από τον Δεκέμβρη του 2009 του είχε ζητήσει ο Γιωργάκης να μπούμε στο ΔΝΤ. Τον Μάιο του 2010 όμως δεν έγινε ο χαμός που έγινε ένα χρόνο αργότερα…. Γιατί άραγε;)
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
17/5/2010
Ο Στρος Καν έχει φαγωθεί να μας φάει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Θα τον έπεισε φαίνεται ο Γιωργάκης ότι έτσι θα βοηθηθεί η ανταγωνιστικότητα.
Όταν είναι να μας καταστρέψει βρίσκει τα κατάλληλα επιχειρήματα
12/7/2010
Η αναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι μονόδρομος. Απλά θέλουν να μας εξαντλήσουν τελείως ώστε να μας αποσπάσουν και το χειροκρότημα (Τότε αυτή η λέξη ήταν απαγορευμένη και καταστροφική για τον τόπο. Ένα χρόνο αργότερα έγινε επιτυχία)
Αυτοί μας ρίχνουν στην αρένα με τα λιοντάρια και εμείς ζητωκραυγάζουμε.
16/7/2010
Η χώρα μας γνωρίζει την πιο βίαιη και πιο άγρια αναδιανομή πλούτου με τα χρήματα να συγκεντρώνονται σε λίγα χέρια ενώ παράλληλα γνωρίζει την πιο βίαιη και άγρια απόσυρση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
Και η καταστροφή δεν έχει τέλος. Ακολουθούν και άλλα μέτρα. Και επειδή αυτά τα μέτρα τα παίρνουν σοσιαλιστές που είναι ευαίσθητοι (κρυώνουν εύκολα αν κάθονται σε ρεύματα αέρα) να ετοιμάζονται και οι άνεργοι. Το επίδομα ανεργίας θα γίνει επίδομα άγριας κοροϊδίας. Θα μειωθεί δηλαδή… (καλά οι δημοσιογράφοι θα πέσουν από τα σύννεφα σε κανένα χρόνο από τώρα)
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
Συνέχεια εγκλημάτων
Και για το έγκλημα που έχει γίνει στην χώρα μας έγραφα στις 16/7/2010:
Διάβασα σε ένα άρθρο ότι το 90% του χρέους της Ελλάδας ήταν με βάση το ελληνικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει (αν καταλαβαίνω καλά, δεν είμαι και οικονομολόγος) ότι η Ελλάδα μπορούσε να αποφασίσει και να επιλέξει το πώς και το πότε θα έκανε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους όρους που η ίδια θα επέλεγε. Το δάνειο που παίρνουμε τώρα μας το δίνουν για να εξοφλήσουμε προηγούμενα δάνεια. Ουσιαστικά ανταλλάσουμε προηγούμενα δάνεια με αυτό της τρόικας. Μόνο που το δάνειο της τρόικας δεν διέπεται από το ελληνικό δίκαιο αλλά από το αγγλικό. Και έχουμε βάλει υποθήκη όλη την περιουσία και τα έσοδα του ελληνικού κράτους
Δηλαδή εκεί που είχαμε στα χέρια μας το παιχνίδι το δώσαμε στην τρόικα… και μας παίρνουν και τα μέτρα.
Αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα χρωστάει στις μεγαλύτερες και σε κάποιες περιπτώσεις κρατικές τράπεζες της Ευρώπης, μια ενδεχόμενη πτώχευση θα παρέσερνε την παγκόσμια οικονομία. Αυτό είναι ένα όπλο. Αλλά δεν το χρησιμοποιήσαμε. Βγάλαμε το νεροπίστολο μόνο για να γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια μαζί μας
Τα δανεικά θα μας τα δώσουν και αυτή τη φορά ώστε να τους χρωστάμε περισσότερα και να μας έχουν πιο καλά στο χέρι.
Και όταν εξαθλιωθούμε θα μας οδηγήσουν και σε μια πτώχευση που θα είναι όλη δικιά μας.
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να μην την καταλάβουμε την πτώχευση. Σκέψου τώρα έναν άνθρωπο άστεγο, άφραγκο, με κουρελιασμένα ρούχα που τρώει που και που και ότι βρει να τον πληροφορήσεις ότι η χώρα πτώχευσε. Σκασίλα του…
Έτσι θέλουν να μας κάνουν. Για να μην καταλάβουμε την διαφορά. Και να κάνουμε και ήρωες αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή.
5-8-2010
Συγχωνεύεται ο ΟΕΚ, ο ΟΕΕ και ο ΟΑΕΔ. Κακώς, Έπρεπε να καταργηθούν λόγω έλλειψης αντικειμένου. Εργατικές Κατοικίες γιοκ, πάγωσαν όλα τα προγράμματα. Εργατική Εστία, τι να την κάνεις… Και η Απασχόληση Εργατικού Δυναμικού είναι ανύπαρκτη. (Για να ξέρουμε από πότε έχουν αποφασιστεί αυτά που υποτίθεται τα είδαν οι μεγαλοδημοσιογράφοι να αποφασίζονται μετά από σχεδόν 2 χρόνια)
14-9-2010
Ο Γιωργάκης ο ταξιδευτής μας είπε ότι το 2013 θα βγούμε από το μνημόνιο. Δεν μας είπε όμως που θα μπούμε.
Κανείς οπαδός του μνημονίου δεν μας έχει πει που στο διάολο θα βρει η Ελλάδα τα επόμενα τρία του 2013 χρόνια τα 110 δις που μας δανείζει η τρόικα και τα 80 δις από παλιότερα δανεικά.
Θα έχουμε άλλο μνημόνιο;
Από αυτήν την ιστορία θα είμαστε τυχεροί αν ξεμπλέξουμε σε 15 χρόνια. Και το πιο πιθανό σενάριο, λέω ο ανθέλληνας, είναι αφού μας τα πάρουν όλα να μας αφήσουν να κηρύξουμε και στάση πληρωμών. Για να έχουν την νομική δυνατότητα να μας πάρουν και αυτά που δεν έχουμε
16-9-2010
Και μετά το 2013 θα συνεχίσει να μας βοηθάει, δηλαδή να μας πίνει το αίμα το ΔΝΤ. Αν χρειαστεί, βέβαια. Δηλαδή στα σίγουρα.
Άρα όταν έλεγε ο Γιωργάκης στην ΔΕΘ ότι το 2013 θα βγούμε από το μνημόνιο εννοούσε ότι θα μπούμε σε καινούριο μνημόνιο
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
Όλα για τις τράπεζες
31-10-2010
Μας πάμε λοιπόν προς μία ελεγχόμενη στάση πληρωμών ή πτώχευση.
Μόνο που όσο και να πιστεύεις ότι έχεις τον έλεγχο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η κατάσταση δεν θα σου ξεφύγει.
Να γίνω λιγάκι κουραστικός και να πω ότι μιλάμε πάντα για τις τράπεζες. Τα 110 δις τα δανειστήκαμε για να ξοφλήσουμε δανεικά. Που είχαμε πάρει από τράπεζες. Για να μην ρίξουμε έξω τις τράπεζες έγινε όλο αυτό.
Και τα τόσα δις εγγύηση που δίνει στις τράπεζες η κυβέρνηση (όπως έκανε και ο Κωστάκης) για το καλό των τραπεζών γίνεται.
Και η ελεγχόμενη πτώχευση για το καλό των τραπεζών θα γίνει. Από το να τους πει η κυβέρνηση δεν έχει φράγκο θα το κανονίσουν ώστε να πάρουν πίσω όλη ή σχεδόν όλη την τοκογλυφική οφειλή αλλά σε περισσότερα χρόνια
13-11-2010
Εδώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε 20-25 δις θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τα 110 της τρόικας και τα 70 των περασμένων ετών;
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τώρα κατάλαβαν ότι είναι αδύνατον αυτό.
Απλά βάζοντας σου το μαχαίρι στο λαιμό μπορούν πιο εύκολα να σου αδειάσουν την τσέπη.
Και φυσικά θα μας παρουσιάσουν ως μεγάλη επιτυχία την επιμήκυνση του χρέους. Όπως αργότερα και την ελεγχόμενη ή ανεξέλεγκτη πτώχευση
16-11-2010
Ο Γιωργάκης είπε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι καταστροφική για τους πολίτες (ναι αυτή που ήταν τελικά μια επιτυχία). Και συμπλήρωσε από μέσα του: «Οπότε πρέπει οπωσδήποτε να την κάνω».
Σε εμάς θα ανακοινώσει την πτώχευση αφού πρώτα τελειώσει κάνα δυο δουλειές με τρόικες…
Και αφού εξασφαλίσει στους δανειστές ότι θα πάρουν όλη την δημόσια περιουσία αφού λεφτά δεν θα υπάρχουν για να πάρουν
24-11-2010
Εντωμεταξύ μέσα στην ευτυχία μας παραλίγο να μην αντιληφθούμε τις μεγάλες δυνατότητες που μας δίνει η τρόικα. Πλέον οι συλλογικές συμβάσεις δεν θα έχουν ισχύ (ουσιαστικά).
Αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τους εργοδότες καθώς δεν θα μπορούν να καλυφθούν πίσω από τις συμφωνίες με την ΓΣΕΕ και θα αναγκαστούν να διαπραγματευτούν με τον υπάλληλο τους.
Τέτοια κατρακύλα για τους εργοδότες δεν μπορούσε να την φανταστεί κανείς. Πλέον ο εργαζόμενος θα λέει στον εργοδότη: «ή μου δίνεις τα λεφτά της υπεραξίας μου ή φεύγω από την δουλειά να δούμε πως θα τα καταφέρεις μόνος σου…».
Και από την θέση του ισχυρού θα πετυχαίνει την καλύτερη συμφωνία
24-11-2010
Το καλό με τις εκλογές είναι ότι η αντιλαϊκή κυβέρνηση θα χάσει. Το κακό είναι ότι θα την ακολουθήσει μια άλλη αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Εκτός και αν κάποιος έχει πιστέψει ότι ο Σαμαράς είναι ο επαναστάτης που θα τα βάλει με την τρόικα ή που θα ακολουθήσει πολιτική υπέρ των εργαζόμενων.
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
Η σίγουρη χρεοκοπία
22-11-2010
Με τα δάνεια που είχαμε μπορούσαμε να κάνουμε πτώχευση και το παιχνίδι να το καθόριζε η Ελλάδα. Αυτό που έκανε ο Γιωργάκης ήταν να «αλλάξει» αυτά τα δάνεια με άλλα δάνεια ενυπόθηκα. Άρα δεν μπορούμε πλέον να πούμε για τα δανεικά της τρόικας ότι δεν τα πληρώνουμε… έχουμε βάλει υποθήκη την δημόσια περιουσία.
Και επειδή τελικά την χρεοκοπία δεν την γλυτώνουμε… ας αναρωτηθούμε για τους λόγους που πήγαμε ή μας οδήγησαν στην τρόικα
20-12-2010
Επίδομα ανεργίας λοιπόν θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας.
Βέβαια οι προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος το επίδομα είναι να έχει κάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό μεροκάματων κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών.
Οπότε για να έχει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχιας θα πρέπει κατά την διάρκεια της εργασίας του να μην έχει πληρωθεί. Ή έστω να είχε πάρει ένα χαρτζιλίκι.
Πάντως έτσι εξηγούνται και οι αλλαγές στα εργασιακά. Πλέον οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με 350 ευρώ το μήνα. Οπότε όταν θα απολυθούν τα εισοδήματα τους θα είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.
Και έτσι θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι η ψήφιση του νέου πλαισίου των εργατικών θεμάτων είναι μια προκλητικά σκανδαλώδης απόφαση με σκοπό να κερδίσουν οι μελλοντικοί άνεργοι
 Το χρονικό μιας προπαγάνδας
21-2-2011
Οι έξι στους δέκα απορρίπτουν τα δύο κόμματα εξουσίας. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι τελικά αν και μειοψηφία στην κοινωνία θα αποκτήσουν πλειοψηφία στην βουλή. Και θα μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους στηρίζει
13-2-2011
Το νέο και πιο βαρβάτο (ναι υπάρχει και πιο βαρβάτο) μνημόνιο που μας ετοιμάζουν για το 2012-2015 το λένε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ή κάτι τέτοιο. Το μεσοπρόθεσμο κρατείστε. Γιατί στα σχέδια υπάρχει και το μακροπρόθεσμο
Είναι λοιπόν απλά τα πράγματα. Οι μεγαλοδημοσιόγραφοι (με την έννοια ότι αμείβονται πλουσιοπάροχα και όχι με την έννοια των αξιόπιστων δημοσιογράφων) έκρυψαν την αλήθεια. Και στήριξαν μια πολιτική που κατέστρεψε τους πολίτες και διέλυσε την χώρα. Συνάμα έκαναν γαργάρα την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Όταν λοιπόν τους παρακολουθούμε να μην τους πιστεύουμε αλλά να προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια προπαγάνδα προσπαθούν να κάνουν και ποιους σκοπούς θέλουν να εξυπηρετήσουν
Μικρός Φωκίων
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα