Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Αντώνης Κάντας – Είχε λογαριασμό στην Σιγκαπούρη με 13,7 εκατομμύρια δολάρια


sunelisthi-gia-deuterh-fora-o-kandas-570


Συνελήφθη για δεύτερη φορά ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας έπειτα από ένταλμα του ανακριτή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν σε λογαριασμό του 13,7 εκατομμύρια δολάρια.Ο Αντώνης Κάντας ήταν αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, την περίοδο 1996 – 2002 και συνελήφθη έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής. Τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό φέρονται να συνδέονται με τις άγνωστες ακόμη και σήμερα, διαδρομές του μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Τον Αντώνη Κάντα «καίει» ένα έγγραφο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος το οποίο έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στο συγκεκριμένο έγγραφο, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών φέρεται να είναι ο διαχειριστής ενός λογαριασμού σε τράπεζα της Σιγκαπούρης. Σύμφωνα με το πόρισμα, τα 13,7 εκατομμύρια δολάρια του λογαριασμού, έφθασαν εκεί μέσω δύο off shore εταιριών και ο Κάντας αναφέρετε χαρακτηριστικά ως ο «Beneficial owner».

Ο Αντώνης Κάντας είχε διατελέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και επί Γιάννου Παπαντωνίου. Ιεραρχικά, ήταν λίγο πιο κάτω από τον Γιάννη Σμπώκο που καταδικάστηκε πρόσφατα για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής είχε συλληφθεί με ένταλμα του ανακριτή διαφθοράς, Σπύρου Γεωργουλέα λόγω των 500.000€ που είχαν βρεθεί σε λογαριασμό του. Ο Αντώνης Κάντας κατηγορούνταν και για την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» το οποίο αφορούσε την επέκταση επικοινωνιακού προγράμματος του στρατού. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ κατέβαλλε χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ.
Ο κ. Κάντας κατηγορείται επίσης και για δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και άμεση συνέργεια σε απιστία, σχετικά με σύμβαση με τη Siemens για τηλεπικοινωνίες του στρατού.
Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του Αντώνη Κάντα, αναφέρεται ότι είχε δεχτεί το ποσό των 500.000€ από άγνωστο εκπρόσωπο της Siemens τα οποία διαβιβάστηκαν μέσω του Πρόδρομου Μαυρίδη και με την μεσολάβηση της τράπεζας Oswald.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα