Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μέρκελ: Αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα την ακολουθούσαμε όλοι

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ MONDE
Την εκτίμηση ότι αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, αργά ή γρήγορα θα την ακολουθούσαν οι υπόλοιπες χώρες και θα υπήρχε «εκτροχιασμός», φέρεται να έκανε η Άνγκελα Μέρκελ, στην τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Monde.
Αξιοποιώντας εσωτερικά σημειώματα, η γαλλική εφημερίδα, αναπαράγει τους διαλόγους μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών και απ' ότι φαίνεται, κατά την διάρκεια του γεύματος, η Γερμανίδα καγκελάριος αντιμετώπισε την εναντίωση των περισσοτέρων στο ζήτημα της υπογραφής δεσμευτικών συμβολαίων μεταξύ κρατών και Κομισιόν για μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια.

H Μέρκελ εξέφρασε μεταξύ άλλων την άποψη ότι χωρίς συνοχή, το ευρώ θα καταρρεύσει και αναφερόμενη στην Ελλάδα, φέρεται να εμφανίστηκε βέβαιη ότι σε περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από την ευρωζώνη, θα υπήρχαν επιπτώσεις και για τους υπόλοιπους:
«Συζητήσαμε για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πιστεύω ότι αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, θα αναγκαζόμασταν όλοι να εγκαταλείψουμε το ευρώ σε δεύτερο χρόνο. Κάποια στιγμή θα υπάρξει εκτροχιασμός» φαίνεται να δήλωσε μεταξύ άλλων η καγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα