Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Διακόπτεται για ένα μήνα η ποινή του Σάββα Ξηρού για να νοσηλευτεί

Αυτό αποφάσισε το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, έπειτα από την εισήγηση της υπεράσπισης του Σ. Ξηρού που επέμενε ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται συνεχώς.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Διακόπτεται για ένα μήνα η ποινή φυλάκισης του καταδικασμένου για το ρόλο του στη τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού προκειμένου να νοσηλευθεί σε κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.
Αυτό αποφάσισε το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, έπειτα από την εισήγηση της υπεράσπισης του Σ. Ξηρού που επέμενε ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται συνεχώς.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν γιατροί αλλά και δύο ιατροδικαστές οι οποίοι εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και επεσήμαναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε νευρολογική κλινική δημόσιου νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σκλήρυνση κατά πλάκας

Η αίτηση του Σάββα Ξηρού -η τέταρτη που έχει καταθέσει- αφορούσε την διακοπή της ποινής προκειμένου να νοσηλευτεί σε δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα σε νευρολογική κλινική καθώς εδώ και καιρό έχει διαγνωστεί πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας

Ωστόσο το δικαστήριο και παρά την εισαγγελική πρόταση για 5μηνη διακοπή ποινής για νοσηλεία σε νευρολογική κλινική, τελικά αποφάσισε διακοπή 1 μηνά και εισαγωγή του στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Λάρισας.

Σημειώνεται ότι μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τη ΝΔ προκάλεσε η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την Τετάρτη να αντιμετωπιστεί «με τον δέοντα ανθρωπισμό» από τη Δικαιοσύνη η νέα αίτηση διακοπής έκτισης ποινής του Ξηρού.



Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα