Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Mια Συνεδρίαση κρίνει το αύριο του ΠΑΣΟΚ;

Μεγάλη αναστάτωση εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ από την επιστολή των 11 που ζητήσαν από τον Βενιζελο να συγκληθεί η ΚΠΕ.
Η αποστολή της «χάλασε τη σούπα» στο κόμμα, που όπως έσπευσε να απαντήσει σχεδίαζε τη σύγκληση του οργάνου για το επόμενο Σαββατοκύριακο, αφού θα είχαν περάσει σειρά «δύσκολων» νομοθετημάτων από τη Βουλή.
Στο επίκεντρο, πάντως, αυτού του «πολέμου ανακοινώσεων» βρέθηκε τόσο η λειτουργία του κόμματος, όσο και το «ποιος παίρνει τις αποφάσεις» στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς.
Από τους υπογράφοντες την επιστολή, οι δύο πρώην υπουργοί, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν από "κύκλους" της Χαρ. Τριπούπη και μερίδας του τύπου περί «πολέμου παπανδρεϊκών εναντίον βενιζελικών» και τόνισαν την ουσία των πραγμάτων.
«Χρήσιμοι οι “κύκλοι”, αλλά στις μαντικές τους ικανότητες περί προθέσεων και απόψεων των “υπονομευτών”, πέφτουν σε όλα έξω. Αν γινόταν η αυτονόητη θεσμική συζήτηση, θα απέφευγαν και την έκθεσή τους», σημείωσε ο Γιώργος Πεταλωτής.
«Αυτονόητο» χαρακτήρισε από την πλευρά του το αίτημά τους να λειτουργήσει το κορυφαίο όργανο του κινήματος και να συζητηθεί εκεί όλο το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων ο Θάνος Μωραΐτης, καταδικάζοντας το «γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ» από την Χαριλάου Τρικούπη, σε μία προσπάθεια –όπως λέει- να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ.  «Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να την “διαπραγματευτούμε” όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης». Κατόπιν τούτου, ζητά να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, αλλιώς «η ευθύνη για τις εξελίξεις θα τους ανήκει εξ ολοκλήρου».
Τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι σοβαρές αποφάσεις για την πορεία του κόμματος δεν έκρυψε και η πρώην υπουργός, η Κατερίνα Μπατζελή. «Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεδριάσει για να συζητήσει και να αποφασίσει… Αντ’ αυτού ενημερωνόμαστε από την Γραμματεία του Οργανωτικού ότι υποστηρίζουμε τους “58″ ή για άλλα ζητήματα πολιτικής εμβέλειας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι παρά τη διαβεβαίωση που είχαν τα μέλη της ΚΠΕ ότι αυτή θα συνεδρίαζε στις 14 Δεκεμβρίου, δηλαδή σήμερα, αυτό δεν έγινε για ακόμα μία φορά και τώρα παίρνει αναβολή για τις 21 και 22 Δεκεμβρίου «και αν…», όπως λέει. «Ας κοιτάξουν την ουσία και ας αφήσουν τα “παπαγαλάκια” να τιτιβίζουν ότι αυτοί που αντιδρούν είναι του Παπανδρέου», λέει προχωρώντας σε ευθεία επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Αν υπάρχει κόμμα αυτή την στιγμή και το έχει “κάποιος”, οφείλεται σε ορισμένους που αγωνιούν για τον κοινωνικό χώρο μιας μεγάλης παράταξης. Αν κάποιοι δεν αγωνιούν αλλά το χρησιμοποιούν ας επιλέξουν την ειρηνική έξοδό τους…», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα