Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λιάπης εισέπραττε το ΕΚΑΣ(!) των χαμηλοσυνταξιούχων ενώ ήταν υπουργός

Καλά, όλοι είχαμε υποψιαστεί για την έλλειψη τσίπας από μερικούς πολιτικούς αλλά αυτό με τον Λιάπη, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Στην Βρετανία πήγαν φυλακή βουλευτές για 800 ευρώ, τι πρέπει να γίνει εδώ που ο υπουργός εισέπραττε το ΕΚΑΣ ώς … χαμηλοσυνταξιούχος (!!!), την ώρα που δήλωνε δαπάνη περίπου 12.000 ευρώ για την …πισίνα του;

Αιδώς Αργείοι
Το επίδομα που λαμβάνουν όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ασθενέστερες τάξεις, φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα πάντα με τη φορολογική του δήλωση!
Πρόκειται για το ΕΚΑΣ, που εισπράττουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και το οποίο δηλώνει ότι έλαβε το 2008, την περίοδο που ήταν υπουργός και ο Μιχάλης Λιάπης.
Σύμφωνα με το Opinionpost.gr, στη φορολογική δήλωση που υπέβαλλε ο κ. Λιάπης το 2009 στη ΔΟΥ Κηφισιάς, αναφέρει ότι εισέπραξε “καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους 6.434,49 ευρώ.
Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι στην ίδια δήλωση ο Μιχάλης Λιάπης δεν κρύβει τα εισοδήματά του, αλλά αναφέρει το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008 που άγγιζε τα 35.308,20 ευρώ (οι βουλευτές φορολογούνταν για το μισό του βουλευτικού μισθού τους).


Ακόμα δήλωνε εισοδήματα (μισθούς, ημερομίσθια) 13.740,96 ευρώ , επικουρικές συντάξεις, μερίσματα κ.α. ύψους 17.584,59 ευρώ, αλλά και άλλες δραστηριότητες.

Στη δήλωση αναφέρεται αναφέρεται ακόμα και η “τεκμαρτή δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης ύψους 11.600 ευρώ”!

Σύμφωνα πάντως με το πολιτικό γραφείο του κ. Λιάπη, πρόκειται για αβλεψία και τυπογραφικό λάθος του λογιστή του πρώην υπουργού.

Το εξοργιστικό είναι πως ένας φορολογούμενος, που δηλώνει τόσο υψηλά εισοδήματα, μπορεί να αναγράφει και το επίδομα του ΕΚΑΣ και κανένας εφοριακός να μην παρατηρεί ότι δεν μπορεί το επίδομα να συνυπάρχει στην ίδια δήλωση με την “δεξαμενή κολύμβησης”.

Από την αποκάλυψη της υπόθεσης, πέρα από το πολιτικό θέμα που προκύπτει, υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες των ανθρώπων που έλεγξαν τη δήλωση και δεν πρόσεξαν τίποτα περίεργο.

Το περιστατικό είναι ένα ακόμα δείγμα της αποσάθρωσης των φορολογικών μηχανισμών, που έχουν αναλάβει να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.


http://correspondent4.wordpress.com

Αναρτήθηκε από anendotosagonas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα