Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ήττα Βενιζέλου το «πάγωμα» της ψηφοφορίας για την εισήγησή του

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Αναστάτωση προκάλεσε στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη η δήλωση εκ μέρους των 11 της ομάδας των υφυπουργών ότι δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Μανώλης Όθωνας δε, το είχε πει ξεκάθαρα και κατά την παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή απόφαση που είχε ληφθεί σε σύσκεψη της ομάδας το βράδυ του Σαββάτου.
Οι προθέσεις των 11 σήμαναν συναγερμό στους επιτελείς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που πίστευαν ότι διενεργώντας ψηφοφορία δεν θα υπάρξουν διαρροές κι επομένως όλα τα μέλη του οργάνου θα δεσμεύονταν από τις «ψηφισμένες» προτάσεις του προέδρου.Εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σχεδιασμό και παράγοντες του κόμματος που όλες τις τελευταίες ημέρες έκαναν διαρροές περί ψηφοφοριών τόνιζαν ότι απλώς θα υπάρξει έγκριση της εισήγησης του κ. Βενιζέλου δια της ανατάσεως των χειρών.

Όμως ούτε ο νεώτερος σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε καθώς από την πλευρά τους οι 11 αλλά και οι 7 διέρρεαν ότι δεν είχαν σκοπό να σηκώσουν τα χέρια τους και να εγκρίνουν την εισήγηση του προέδρου.

Στο τέλος λοιπόν της συνεδρίασης κι ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος έλεγε ότι οι προτάσεις του κ. Βενιζέλου θα πρέπει να περάσουν από το Πολιτικό Συμβούλιο και να εξειδικευθούν ο Γιάννης Δριβελέγκας κήρυξε περαιωμένη την διαδικασία και δεν έβαλε καν θέμα έγκρισης των προτάσεων του προέδρου:

Σύμφωνα με παρόντα μέλη του οργάνου ο προεδρεύων της συνεδρίασης είπε: «Σύμφωνα με τις περισσότερες τοποθετήσεις των συντρόφων συνάγεται ότι εγκρίνεται η εισήγηση του προέδρου».

Οι 11 που ήταν όλοι παρόντες μέσα στην αίθουσα εκείνη την ώρα …πάγωσαν όμως δεν αντέδρασαν και αποχώρησαν μουρμουρίζοντας. Έτσι δεν καταγράφηκε και γραπτώς η μη ψήφιση της εισήγησης Βενιζέλου από την ομάδα τους.

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα