Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κίνηση Εθνικής Ενότητας ζητά ο Αλ. Παπαδόπουλος

Αναγκαία μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει επιμήκυνση στην αποπληρωμή του χρέους. Αν μέσα στο 2014 δεν δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής και πολιτικής ενότητας, η χώρα θα αχθεί μόνη της, εκτός ευρωζώνης, εκτιμά ο πρώην υπουργός.

Κίνηση Εθνικής Ενότητας για νέα συμφωνία με τους εταίρους ζητά ο Αλ. Παπαδόπουλος
Να συγκροτηθεί Κίνηση Εθνικής και Πολιτικής Ενότητας, που θα πετύχει μια Νέα Μεγάλη Συμφωνία, με τους εταίρους ζητά ο πρώην υπουργός κ Αλέκος Παπαδόπουλος με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
"Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις και οι όποιες ελίτ ή κατανονούν ότι η μεγάλη ευκαιρία διάσωσης της χώρας είναι η επίτευξη της Νέας Μεγάλης Συμφωνίας με τους εταίρους ή αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη του πολιτικού αδιεξόδου και των καταστροφικών συνεπειών που θα προκαλέσει" λέει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Η συμφωνία αυτή πρέπει να περιλαμβάνει:
- Απόσβεση του χρέους σε βάθος χρόνου με την έκδοση μακροχρόνιου ομολόγου προς τα κράτη της ευρωζώνης και την ΕΚΤ.
- Μείωση επιτοκίων που θα είναι καθαρά συμβολικού χαρακτήρα
Αναδιευθέτηση του χρόνου καταβολής των εναπομεινάντων τόκων
- Διαπραγμάτευση για ειδικές χρηματορροές
Εκτιμά ότι "αν μέσα στο 2014 δεν δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής και πολιτικής ενότητας, η χώρα θα αχθεί μόνη της, εκτός ευρωζώνης".
Όπως σημειώνει, η χώρα την επόμενη τριετία δεν κινδυνεύει από ατύχημα στις τράπεζες ή αδυναμία αποπληρωμής κάποιου ομολόγου, αλλά από καταρρεύσεις παραγωγικών πεδίων της πραγματικής οικονομίας, όπως η μεταποιητική, η βιοτεχνική και η βιομηχανική δραστηριότητα.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι το ενδεχόμενο απαίτησης να υπογραφούν συμφωνίες για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στις επιλογές των εταίρων. Ωστόσο, τονίζει ότι σε τέτοια περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να υπογράψει καθώς κάτι τέτοιο θα «ανέτρεπε ριζικά όλα τα δεδομένα ύπαρξης και προοπτικής του εν λόγω κόμματος».
Ως εκ τούτου, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να κατανοήσουν την κρισιμότητα και να συμφωνήσουν για συγκρότηση μετώπου που θα διαπραγματευτεί συνολικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα