Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

«Φίλε έχουν δύο πάρτι αύριο και δεν έχω ναρκωτικά»: Τα μηνύματα που έκαψαν τον ειδικό φρουρό που συνελήφθη για διακίνηση

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλασσε με τους «ναρκοσυνεργάτες» του μέσω Telegram ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.
Ο αστυνομικός φέρεται να ήταν ένα από τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε τον συντονισμό της «επιχείρησης», φρόντιζε για την προμήθεια και την παραλαβή των ναρκωτικών και δεχόταν πληρωμές μόνο με κρυπτονομίσματα.
Όσον αφορά στις παραγγελίες του για την προμήθεια κατεργασμένης κάνναβης με τη μορφή «σοκολάτας», όπως προέκυψε από την έρευνα, αυτές γίνονταν από προμηθευτές που βρίσκονταν στην Ισπανία και στην Ολλανδία, τις οποίες κωδικά έλεγε ως «ΙΣΠ» και «ΒΕΤΕΡΑΝ». Μέσα από τα μηνύματα στο Telegram οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και εν τέλει να την αποδομήσουν περνώνοντας χειροπέδες σε πέντε άτομα.


«Έχουν δύο πάρτι αύριο και δεν έχω ναρκωτικά»
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές συνομιλίες που αλίευσαν οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή μεταξύ του αστυνομικού και ενός συνεργάτη του για την προμήθεια ναρκωτικών λόγω δύο επικείμενων πάρτι.
Αστυνομικός: Φίλε έχουν δύο πάρτι εδώ αύριο. Αλλά δεν ξέρω που είναι δεν γράφει και δεν έχω ναρκωτικά. Μαλάκα άμα είχα θα τα χα δώσει γαμω τον βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία). Με γαμ...
Συνεργάτης: Αδερφέ Σάββατο τελικά είναι τα πάρτι, όχι Δευτέρα που σου είπα. Δεν στα έχει στείλει ακόμα;
Αστυνομικός: Αύριο λένε είναι αλλά ξεκινάνε νωρίς
Συνεργάτης: Νωρίς είναι μεσημέρι νομίζω
Αστυνομικός: Τίποτα φίλε δεν έχει στείλει και ένα τρακιν που έστειλε δεν κουνιέται. Με γαμ... με το άλλο φίλε.«Κρύπτο θα μου βρεις;»
Σε άλλη συνομιλία ο αστυνομικός συζητά για την αγορά κρυπτονομισμάτων, τα οποία χρησιμοποιούσε για την προμήθεια ναρκωτικών αλλά και για την πληρωμή του από τις πωλήσεις.
Αστυνομικός: Κρύπτο θα μου βρεις;
Συνεργάτης: Ναι
Αστυνομικός: Ωραία πες πότε να έχω τα λεφτά
Συνεργάτης: Πες μου πόσα θες εγώ θα πάω από την ερχόμενη Τετάρτη-Πέμπτη υπολογίζω
Αστυνομικός: Ένα μισό θέλω να πάρω. 1.300 έχει. Πες να βάλω κάτι παραπάνω
Συνεργάτης: Θα μου στείλει ο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία) εμένα αέρα 1 choko (κάνναβη-«σοκολάτα»). Θες να πάρεις το μισό από εκείνο και να το πληρώσεις μόλις έρθει.«Μοιάζει πολύ ανοιχτόχρωμο»
Τέλος, μία ακόμη χαρακτηριστική συνομιλία είναι αυτή που ακολουθεί και έχει ως θέμα την ποιότητα των ναρκωτικών.
Συνεργάτης: Μοιάζει πολύ ανοιχτόχρωμο (ναρκωτικό)
Αστυνομικός: Το πρώτο είναι ίσπ (προμηθευτής ναρκωτικών από Ισπανία). Το δεύτερο βέτεραν (προμηθευτής ναρκωτικών από Ολλανδία)
Συνεργάτης: Ωπ
Αστυνομικός: Ξανθιά
Συνεργάτης: Και λέει ο τύπος ότι είναι οκ; Σε σχέση με τον μπομπ; Τι να λέει άραγε
Αστυνομικός: Ο β ναι λέει είναι μαλακή. Τώρα να πουλήσει θα θέλει. Ο ίσπ έχει την σκούρα αλλά σίγουρα του β θα είναι κάτι καλό. Η ξανθιά, τώρα η ισπ φαίνεται και αυτή καλή.
Συνεργάτης: Αυτό σκέφτομαι έχει πρόσωπο αυτός ο β; Η αλήθεια είναι αυτή αλλά είναι αφερέγγυος ο τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα